Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
"Γαλάζια" τζιχάντ κατά του κοινωνικού κράτους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζια" τζιχάντ κατά του κοινωνικού κράτους

Ιερό νεοφιλελεύθερο αγώνα κατά της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους με “αχρείαστες προσλήψεις” πραγματοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση στον απόηχο του ανακοινωθέντος Εκκλησίας - Πολιτείας που προβλέπει ότι “οι κληρικοί δεν θα νοούνται στο εξής ως δημόσιοι υπάλληλοι”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση τις επόμενες ημέρες με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών και -σύμφωνα με πληροφορίες- θα θέσει ζήτημα “αποδοχής της συμφωνίας από το σύνολο του κλήρου”. Υπενθυμίζεται πως η Ν.Δ. είχε αρχικά εκφράσει την “ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ξεφυλλίζοντας το ευαγγέλιο του νεοφιλελευθερισμού κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στην Καστοριά, ισχυρίστηκε πως “η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα περισσότερες αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο. Χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις και ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα κάνει τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας να πάρει ξανά μπροστά”.

Απάντηση Ξανθού

Απαντώντας ευθέως, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τόνισε στο Νews 24/7 πως "είναι δύσκολη η επάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού στην Υγεία παρά τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων με μόνιμο και εποχικό προσωπικό. Για 5-6 χρόνια είχαν παγώσει οι προσλήψεις, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με σχέδιο για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι οι προσλήψεις είναι άσκοπες και ρουσφετολογικές. Συνήθως η αντιπολίτευση μιλά για υπερεπάρκεια γιατρών στο σύστημα και ελλείψεις στους υπόλοιπους τομείς. Από 1/1/19 έχουμε τον κανόνα 1 προς 1 μετά τις διαπραγματεύσεις, αφού αρχικά ήταν 1 προς 2". Ο κ. Ξανθός εκτιμά πως "χρειάζονται 15 χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ για να λειτουργήσει εύρυθμα σε βάθος πενταετίας. Στόχος, να αυξάνεται ο προϋπολογισμός για την Υγεία με τήρηση των στόχων".

Γεωργιάδης κατά Δημοσίου

Επιπλέον, χθες, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, επιχειρώντας μία προσπάθεια αντιπερισπασμού από το πόρισμα που αφορά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, κατηγόρησε (Αlpha 9.89) τον Αλ. Τσίπρα ότι “έχει περάσει την έννοια της πολιτικής απάτης σε άλλα επίπεδα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, γι' αυτό κάνει όσα κάνει. Έχει πάρει την κάτω βόλτα και δεν του βγαίνει τίποτα. Διορισμοί αυτού του εύρους που ανακοίνωσε δεν πρόκειται να γίνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά. Έσπευσε δε να εκτιμήσει ότι “η συμφωνία με την Εκκλησία έχει ήδη χαλάσει” καθώς «δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει με τον τρόπο που παρουσιάστηκε. Κατάφερε να βάλει 10.000 κληρικούς σε κάθε εκκλησία της Ελλάδος, από τώρα και μέχρι τις εκλογές, να μιλούν εναντίον του κ. Τσίπρα". Ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο ίδιο πνεύμα, συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα του '80 που θέλουν όλοι να μπουν στο Δημόσιο έχει πεθάνει...

Αιχμές Σπυράκη κατά Ιερώνυμου

Η Μαρία Σπυράκη ενόψει της συνάντησης του προέδρου της Ν.Δ. με τους κληρικούς δήλωσε (ΣΚΑΪ) πως “δεν θα υπάρχει στην αρχή πληρωμών η μισθοδοσία των κληρικών, ώστε να γίνεται με διαφάνεια η καταβολή των μισθών τους, και αυτός είναι και ο λόγος που οι κληρικοί έχουν οδηγηθεί σε πολύ μεγάλη ανασφάλεια. Γι' αυτό και είναι εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός ότι είδαμε ότι η ηγεσία της ιεραρχίας προχώρησε σε αυτήν τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Σε μια συζήτηση, δηλαδή, που λαμβάνει προεκλογικά χαρακτηριστικά» όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Παράλληλα, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, παρακάμπτοντας ότι οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, ανέφερε (Νews 24/7) ότι "προφανώς και υπάρχουν ανάγκες στο Δημόσιο. Το πρόβλημα είναι το πώς λειτουργεί. Όχι με το να τακτοποιηθούν κάποιες χιλιάδες... Καρανίκες...". Επεσήμανε δε πως “γελοιοποιούμαστε όταν λέμε ότι οι κληρικοί δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα πληρώνονται από το κράτος.”

Δ. Σταμάτης: "Πατάτα"

Τέλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης επιχειρώντας να απευθυνθεί στο υπερσυντηρητικό ακροατήριο ισχυρίστηκε (Real FM) ότι ο ελληνικός λαός στη συντριπτική πλειονότητά του είναι θρησκευόμενος. "Αυτό που λέει η αριστερή κυβέρνηση είναι ότι εγώ θα απολύσω 10.000 κόσμο και θα δώσω λεφτά στον αρχιεπίσκοπο να αρχίσει να προσλαμβάνει... Πήγαν να κάνουν μια κίνηση ματ και τους βγήκε όπως πάντα πατάτα"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL