Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Ν. Παππάς: Ο «Βέρμπαν» (Βέμπερ-Όρμπαν), ο εκλεκτός του ΕΛΚ και της ΝΔ για την Κομισιόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: Ο «Βέρμπαν» (Βέμπερ-Όρμπαν), ο εκλεκτός του ΕΛΚ και της ΝΔ για την Κομισιόν

Ο Βέμπερ που κατασυκοφάντησε την Ελλάδα και έχει ατζέντα ενάντια στα συμφέροντα της χώρας και της Ευρώπης, ο άνθρωπος που πήρε το χρίσμα του ΕΛΚ και του... Όρμπαν για την υποψηφιότητα της προεδρίας της Κομισιόν, είναι αυτός που στηρίζεται ανοιχτά από την ΝΔ, Αριστερά και προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να απαντήσουν στην επιλογή «Βέρμπαν» με τον μέγιστο δυνατό συντονισμό, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας Στο Κόκκινο .

Αναφερόμενος στην ανάδειξη του Μάνφρεντ Βέμπερ στη θέση του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, ο κ. Παππάς είπε ότι «ο κ. Βέμπερ είναι η προσωποποίηση όλων των στερεοτύπων που ήταν επίσημη πολιτική στη Γερμανία για μεγάλο διάστημα και έθεσαν σε κίνδυνο όλο το ευρωπαϊκό project. Αυτή τη στιγμή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κάνει μία επιλογή Βέμπερ-Όρμπαν, μία επιλογή... "Βέρμπαν", είναι σαφέστατη στροφή προς τα δεξιά. Υπήρχε υποψηφιότητα πιο μετριοπαθής, του σκανδιναβού Στουμπ, που εμμέσως είχε ζητήσει αποπομπή του κ. Όρμπαν από το ΕΛΚ. Ο κ. Βέμπερ μπλόκαρε την αποπομπή και ο Όρμπαν στήριξε ανοιχτά τον Βέμπερ, μαζί με την ΝΔ, να είναι υποψήφιος για την Κομισιόν».

Θύμισε ότι «ο κ. Βέμπερ έχει κατασυκοφαντήσει την Ελλάδα, με ατζέντα ενάντια στα συμφέροντα της χώρας σε σχέση με το μεταναστευτικό, ενάντια στα συμφέροντα της Ευρώπης με το πώς "χαϊδεύει" τους εθνικισμούς και την τάση για νέες εθνικές αναδιπλώσεις».

Ο κ. Παππάς συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να απαντήσουν με τον μέγιστο δυνατό συντονισμό, ενόψει της πάρα πολύ κρίσιμης ευρωπαϊκής μάχης. Ακόμη και αν δεν υπάρξει κατάληξη σε κοινή υποψηφιότητα, αυτό που οφείλουν να κάνουν οι προοδευτικές δυνάμεις, είναι να συζητήσουν βαθιά, σε προγραμματικό επίπεδο, να τολμήσουν να μιλήσουν για εμβάθυνση της Ευρώπης, εκεί που η σκληρή Δεξιά σε συμμαχία με την Ακροδεξιά ζητάει νέες εθνικές αναδιπλώσης, να μιλήσουν για αλληλεγγύη τη στιγμή που η νέα συμμαχία (σ.τ.σ. Δεξιάς-Ακροδεξιάς) ζητάει να υπάρχει πολιτική μακριά από τις αξίες της Ευρώπης στο μεταναστευτικό, να μιλήσουν για συλλογικές προοδευτικές λύσεις, για έναν αριστερό, προοδευτικό φεντεραλισμό και να τον κάνουν προγραμματικά "φραγκοδίφραγκα", με λεπτομέρεια, να περιγράψουν τι ανάγκες έχει η Ευρώπη να γίνουν αυτή την στιγμή. Απέναντι υπάρχει μία Δεξιά που δεν μπορεί να προκρίνει συλλογικές λύσεις, έχει λύσεις για κάθε χώρα ξεχωριστά, απομονωτισμού, εθνικισμού, αναδίπλωσης. Πρωτοβουλίες σαν αυτή που ξεκινά σήμερα στο Μπιμπλάο μπορούν να συντονίσουν αυτό τον διάλογο και να τον εμβαθύνουν. Είναι πολύ θετικό ότι ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο συνέδριο του SPD αύριο και στην Γαλλία την Κυριακή για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την λήξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου».

Η ΝΔ που διαψεύστηκε σε όλα προσπαθεί να επανεφεύρει τον εαυτό της

Νωρίτερα και αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική πραγματικότητα, ο κ. Παππάς μίλησε για την «καινούργια φάση της χώρας, που χαρακτηρίζεται από τις δημοσιονομικές δυνατότητες ψήφισης και εφαρμογής των θετικών μέτρων για την οικονομία και φέρνει την αξιωματική αντιπολίτευση σε αδιέξοδο, είναι προφανές, αν δει κανείς σήμερα και τον Τύπο, τις γραφίδες που σφοδρά, κατ' επάγγελμα και χωρίς τήρηση της δεοντολογίας καμιά φορά χτυπούν την κυβέρνηση. Είναι δομικό αδιέξοδο, όχι περιστασιακό.

«Σε αυτή την καινούργια φάση, η ΝΔ συνειδητοποιεί ότι πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό της, έκλεισε όλη η προηγούμενη στρατηγική της. Δεν καταστράφηκε η χώρα, δεν βγήκαμε από το ευρώ, δεν κατέρρευσαν τα δημοσιονομικά, δεν εφαρμόστηκε ο κόφτης. Έκλεισαν οι αξιολογήσεις, έκλεισε το πρόγραμμα, κερδίσαμε στο χρέος, στεκόμαστε στα πόδια μας. Τώρα, επανεφευρίσκει τον εαυτό της ως μία σκληρή Δεξιά που φλερτάρει με τις ακροδεξιές πτυχές της ατζέντας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, από τις προτάσεις ασφαλιστικού "Πινοσέτ", τις εργολαβίες στο Δημόσιο, την αντίθεση στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, μέχρι την στήριξη του περιβόητου κ. Βέμπερ».

«Αυτό το μπλοκ δυνάμεων έχει ένα στρατηγικό αδιέξοδο, σαν αποτέλεσμα προσπαθεί να μετακινεί τα γκολπόστ και τον πήχη για την κυβέρνηση κάθε φορά. Η κυβέρνηση κάνει σταθερά βήματα, έχει αποδείξει και θα αποδείξει και αυτό το μήνα με την ψήφιση του προϋπολογισμού και την διανομή του μερίσματος στο τέλος του έτους, για τρίτη συνεχόμενη φορά, ότι ξέρει και πόρους να εξοικονομεί και πώς να τους διοχετεύει εκεί που υπάρχει ανάγκη, να προστατεύει την κοινωνία και να πυροδοτεί την αναπτυξιακή διαδικασία».

«Είμαστε στη φάση που ένστολοι και άλλα ειδικά μισθολόγια (καθηγητές, γιατροί κτλ.) είδαν να τους επιστρέφονται τα αναδρομικά, οι αγρότες θα δουν να μην υπάρχει τέλος επιτηδεύματος, θα μειωθούν οι ασφαλιστικές ειφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Κοινωνικές κατηγορίες και επαγγελματικές ομάδες θα δουν τις ελαφρύνσεις που καταφέραμε να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να τις κάνουμε. Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή καταφέραμε και βγήκαμε από τα μνημόνια. Αυτό είναι που κάποιοι δεν αντέχουν, δεν μπορούν να αναλύσουν, που δεν χωράει στον τρόπο με τον οποίο έχουν επιλέξει να περιγράφουν τα πράγματα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL