Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Euractiv: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση πλειοψηφικών προοδευτικών συμμαχιών ενόψει των ευρωεκλογών

«Οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, που εμπνεύστηκαν τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, δεν μπορεί να μην έχουν κοινή πορεία και στόχευση στις ευρωεκλογές»

Σε ρεπορτάζ του το ευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης «Euractiv» αναδεικνύει τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη διαμόρφωση πλειοψηφικών προοδευτικών συμμαχιών, ενόψει των ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019.

Στο ρεπορτάζ γίνεται εκτενής αναφορά στις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να βρίσκεται σε Παρίσι και Βερολίνο τις επόμενες μέρες και να έχει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο ΕμανουέλΜακρόν, τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους, σε μια κρίσιμη χρονικά και πολιτικά συγκυρία.

Επίσης, στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τον οποίο το ρεπορτάζ του Euractiv αναφέρει ότι «μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είναι οι δυο πολιτικές προσωπικότητες του ΣΥΡΙΖΑ που, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Ευρωκοινοβουλίου, αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας πλατιάς πολιτικής συμμαχίας για τις προοδευτικές δυνάμεις».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε στο Euractiv πως «οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις που εμπνεύστηκαν τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν μπορεί να μην έχουν κοινή πορεία και στόχευση στις ευρωεκλογές, ειδικά όταν τα φαντάσματα του παρελθόντος και η ακροδεξιά εμφανίζονται ξανά και απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», προσθέτοντας επίσης πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΑλτιέροΣπινέλι, ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε και συνέταξε τον πρώτο καταστατικό χάρτη της ΕΕ».

Στο ρεπορτάζ, επίσης, σημειώνεται η εκδήλωση που προγραμματίζει η «Προοδευτική Συμμαχία» στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 27 Νοεμβρίου, όπου για πρώτη φορά θα βρεθούν μαζί οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων της Αριστεράς, ΓκάμπιΤσίμερ, των Σοσιαλιστών, ΟύντοΜπούλμαν, και των Πράσινων, ΣκαΚέλερ.

Ερωτηθείς από το Euractiv, ο ΟύντοΜπούλμαν αναφέρθηκε με θετικά λόγια στον Δημήτρη Παπαδημούλη, σημειώνοντας πως αποτελεί «μια αξιοσέβαστη πολιτική προσωπικότητα του ευρωπαϊκού Νότου» και έναν «πραγματικό Ευρωπαίο δημοκράτη».

Ακολουθεί ολόκληρο το ρεπορτάζ στα αγγλικά, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2OCs4XK

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο