Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Άγνωστοι βανδάλισαν το σπίτι του Γ. Μπουτάρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άγνωστοι βανδάλισαν το σπίτι του Γ. Μπουτάρη

Το σπίτι του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, βανδάλισαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι δράστες μπήκαν από την είσοδο της πολυκατοικίας, ανέβηκαν στον όροφο, όπου διαμένει ο κ. Μπουτάρης κι έβαψαν με κόκκινο σπρέι την πόρτα του διαμερίσματος, ενώ έγραψαν στον τοίχο της οικοδομής τη λέξη «προδότη».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε άμεσα την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που έσπευσε στο χώρο για έρευνα, ενώ τις επόμενες ώρες θα καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων.

«Θεωρώ πως ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο γιατί οι δράστες ήξεραν τη διεύθυνση και την ακριβή κατοικία μου, αφού στα θυροτηλέφωνα της οικοδομής και στην πόρτα του διαμερίσματος δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο το όνομά μου. Αναστατώθηκε η οικογένειά μου και κυρίως τα παιδιά της γυναίκας μου, ηλικίας 7-14 ετών, που ήταν τα πρώτα που το είδαν φεύγοντας για το σχολείο», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μπουτάρης.

«Λυπάμαι για την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων θερμοκέφαλων. Τακτικά δέχομαι υβριστικά και απειλητικά τηλεφωνήματα. Δεν πτοήθηκα ούτε στον ξυλοδαρμό, δεν θα πτοηθώ ούτε και τώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτεπάγγελτη έρευνα διεξάγει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό των δραστών.

Αστυνομικοί ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν καταθέσεις και κάθε άλλο πρόσφορο υλικό που θα τους βοηθήσει να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Η έρευνα σε αυτή τη φάση αφορά το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον βανδαλισμό της οικίας του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

Ο βανδαλισμός στο σπίτι του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, η πολλοστή επίθεση εναντίον του, με αποκορύφωμα τον προ λίγων μηνών προπηλακισμό του, προσιδιάζει σε φασιστικές λογικές και πρακτικές. Δεν στρέφεται μόνο ενάντια στον ίδιο, αλλά και κατά της Δημοκρατίας.

Να είναι σίγουροι οι φασίστες ότι ούτε τρομοκρατούν, ούτε εκφοβίζουν κανέναν. Κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να καταδικάσει την συγκεκριμένη ενέργεια.


Κ.Νοτοπούλου: Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης γίνεται ξανά στόχος ακραίων στοιχείων

Τον βανδαλισμό στο σπίτι του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καταδικάζει η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, κάνοντας λόγο για ακραία στοιχεία που επιχειρούν να εκφοβίσουν τον δήμαρχο και τη Δημοκρατία.

"Μετά την αποτρόπαιη και φασιστική επίθεση κατά του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη πριν από λίγους μήνες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης γίνεται ξανά στόχος ακραίων στοιχείων που επιχειρούν με τέτοιου είδους επιθέσεις να εκφοβίσουν τον Γιάννη Μπουτάρη αλλά και τη Δημοκρατία", δηλώνει.

Η υφυπουργός προσθέτει πως "προφανώς και δεν πρόκειται για αγανακτισμένους πολίτες. Όσο πολιτικές δυνάμεις αλλά και δημοκρατικοί πολίτες επιτρέπουν ή ανέχονται τέτοιες ακροδεξιές συμπεριφορές τόσο ο φασισμός θα απειλεί να εισβάλει ξανά από το περιθώριο της ιστορίας".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL