Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Χωρίς αποφάσεις, αλλά με πνεύμα... Λοβέρδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς αποφάσεις, αλλά με πνεύμα... Λοβέρδου

Χωρίς να λάβει τελικές αποφάσεις ως προς τη στάση που θα κρατήσει στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης συνεδρίασε χθες η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. κερδίζει χρόνο, καθώς δεν θέλει να προεξοφλήσει τη θέση του. Ωστόσο, με τις δηλώσεις της η Φ. Γεννηματά έδειξε ότι στην ουσία ο φορέας έχει υιοθετήσει -προς το παρόν τουλάχιστον- το σκεπτικό Βενιζέλου - Λοβέρδου.

Ο μόνος που, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ευθέως ότι δεν θα πρέπει να απέχουν από τη στήριξη αναθεώρησης άρθρων που αποτελούν πάγια θέση τους, ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Θ. Θεοχαρόπουλος. Όπως προκύπτει, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα εκπροσωπηθεί στην Επιτροπή που θα συγκροτηθεί από τους Ευ. Βενιζέλο, Ανδ. Λοβέρδο και Θ. Παπαθεοδώρου, ενώ πρόκειται να καταθέσει τις δικές του προτάσεις για τις διατάξεις που θα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Η Φ. Γεννηματά δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι “δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή ούτε στον κ. Μητσοτάκη ούτε σε οποιονδήποτε έχει την ψευδαίσθηση ότι θα επιβάλει τις θέσεις του για το σύνταγμα στην επόμενη Βουλή” και “με την παρουσία και τις θέσεις μας στη Βουλή δεν θα επιτρέψουμε ούτε τα προεκλογικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα, ούτε τις μετεκλογικές υστεροβουλίες του κ. Μητσοτάκη”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι δεν έχει σημασία εάν κάποιες προτάσεις είναι σωστές, αλλά εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις του νομικού και πολιτικού πολιτισμού και της συναίνεσης, λέγοντας επίσης ότι πρόκειται για "τέχνασμα" του πρωθυπουργού. Ο δε Ανδ. Λοβέρδος έχει δηλώσει ότι κανείς δεν πρέπει να ψηφίσει τις διατάξεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Ν.Δ., “ώστε στην επόμενη εκλογική διαδικασία που έχει σχέση με την αναθεώρηση να απαιτούνται οι 180 ψήφοι”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL