Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεκινά το "μπαράζ" νομοθέτησης θετικών μέτρων

Μετά τα αναδρομικά, έπεται η ρύθμιση για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες και στη συνέχεια η μείωση του ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας των επιχειρήσεων

Με την ψήφιση της τροπολογίας σήμερα για την καταβολη των αναδρομικών, μεταξύ άλλων, σε ένστολους, καθηγητές πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ερευνητικών ιδρυμάτων, δικαστές και γιατρούς του ΕΣΥ ξεκινάει το μπαράζ νομοθέτησης των θετικών μέτρων που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, σειρά παίρνει τις ερχόμενες ημέρες η ρύθμιση για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως επιβεβαίωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών οι τροπολογίες και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έπονται είναι αυτές για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, όπως επισήμανε, θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τις εξαγγελίες της ΔΕΘ και δεν απαιτούν νομοθετική ρύθμιση, όπως είναι τα προγράμματα “Βοήθεια στο Σπίτι”, της Ειδικής Αγωγής και το επίδομα ενοικίου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέρος των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί δεν γίνονται δεκτά από τους θεσμούς, ο Δ. Τζανακόπουλος τα διέψευσε σημειώνοντας μάλιστα ότι "όχι μόνον δεν ισχύουν αυτά τα ρεπορτάζ αλλά είναι πολύ πιθανόν να ισχύει και το αντίστροφο”.

Η νομοθέτηση των θετικών μέτρων, το "μαρτύριο της σταγόνας" στο οποίο είχε αναφερθεί ο Αλ. Τσίπρας, θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Δεκεμβρίου και την ψήφιση του προϋπολογισμού. Σε αυτά θα προστεθεί και η νομοθέτηση για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019, κάτι που θα κλειδώσει στο Eurogroup που θα συνεδριάσει στις 19 Νοεμβρίου.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις