Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Απειλές Σπυράκη στο όνομα της... Ιστορίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απειλές Σπυράκη στο όνομα της... Ιστορίας

Την αδιανόητη... προειδοποίηση πως “όσοι επιτρέπουν άπραγοι να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια θα φέρουν τεράστια ευθύνη απέναντι στην Ιστορία,με πρώτο τον κ. Καμμένο» απηύθυνε χθες η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες! Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών προαναγγέλλουν τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ Επιπλέον, ο Νικήτας Καλαμάνης -με αφορμή το "Μακεδονικό"- έκλεισε το μάτι προς δυνάμεις που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ. ώστε να συμπορευτούν με την αξιωματική αντιπολίτευση!

Δημιουργούνται τετελεσμένα...

Η Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επανέλαβε πως “ζητάμε εκλογές πριν έρθει η συμφωνία αυτή στην παρούσα Βουλή. Και γι' αυτό προκαλούμε τον κ. Καμμένο, ο οποίος τελευταία έχει ντυθεί μακεδονομάχος, να μας πει γιατί παραμένει και αφήνει να εξελίσσονται οι ψηφοφορίες στη γειτονική χώρα, περιμένοντας να έρθει στη δική μας Βουλή το θέμα, οπότε και τότε η κυβέρνηση μπορεί να αναζητήσει άλλες πλειοψηφίες». Η εκπρόσωπος της Ν.Δ., αφού τόνισε πως “ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή θα επικυρώσουμε τη συμφωνία” σημείωσε με νόημα ότι «κάθε μέρα που περνά δημιουργείται ένα τετελεσμένο και το τετελεσμένο αυτό, επιβαρύνεται από την ψηφοφορία που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βουλή της γειτονικής χώρας”.

Πρόσθεσε ωστόσο πως “αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι η Ν.Δ. δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα και να αποφασίσει εκείνη τη στιγμή ποιο είναι το κατάλληλο κοινοβουλευτικό όπλο, προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα”...

Πρόταση μομφής κοιτώντας προς... Καμμένο

Νέα πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης προανήγγειλε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος εστιάζοντας στη στάση του Πάνου Καμμένου απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών. «Η πρόταση δυσπιστίας του Ιουνίου δεν πέρασε γιατί ο Πάνος Καμμένος πέταξε στο πηγάδι την αξιοπιστία του. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και σε άλλο χρόνο, η Ν.Δ. θα εξαντλήσει κάθε συνταγματικό μέσο» δήλωσε (Νews 24/7) ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. συμπληρώνοντας πως “ο Πάνος Καμμένος θα βρεθεί στο δίλημμα ή να μην κάνει αυτά που λέει και θα εξαϋλωθεί ή θα ρίξει την κυβέρνηση». Ισχυρίστηκε επίσης ότι “η συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί τετελεσμένα” θεωρώντας ως “λύση τις εκλογές”.

Δεν πέρασε απαρατήρητο το... όραμα του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη περί συγκρότησης της “δεξιάς πολυκατοικίας” με αφορμή το "Μακεδονικό". Σχολιάζοντας την κινητικότητα στα δεξιά της Ν.Δ. -και ειδικά τη συνεργασία των Βελόπουλου - Κρανιδιώτη- είπε (Νews 24/7) ότι «όλη αυτή η κινητικότητα υπάρχει πάνω στο πατριωτικό αίσθημα του ελληνικού λαού γύρω από το 'Μακεδονικό'. Όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές οι φυγόκεντρες τάσεις θα γίνουν κεντρομόλες και θα συσπειρωθούν οι περισσότερες δυνάμεις γύρω από τη Ν.Δ.".

"Λάθος να κάνουμε φύλλο και φτερό τα μυστικά κονδύλια"

O κ. Κακλαμάνης, στον απόηχο της δημοσίευσης δήθεν πληροφοριών για τη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, ισχυρίστηκε ότι “ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης λειτουργεί άψογα, υπάρχει μία σελίδα που αναφέρει ότι από τη γενική διεύθυνση τάδε δόθηκε αυτό το ποσό και τίποτε άλλο, δεν παίρνουμε απαντήσεις επί της ουσίας, δεν έχουμε δικαίωμα να ελέγξουμε φάκελο. Επί Ν.Δ. στο ΥΠΕΞ δεν γινόταν κάτι άλλο. Να κάνουμε φύλλο και φτερό τα μυστικά κονδύλια είναι λάθος»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL