Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Θ. Παπαχριστόπουλος: Στο ίδιο modus vivendi μέχρι το Μάρτιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Παπαχριστόπουλος: Στο ίδιο modus vivendi μέχρι το Μάρτιο

Έχει σημασία να υπάρχει νηφαλιότητα το αμέσως επόμενο διάστημα, που «θα πάρουν σάρκα και οστά» οι εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ, ο Π. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι θα τηρήσει το ίδιο modus vivendi ως τον Μάρτιο και γι' αυτό οι επιθέσεις από την αντιπολίτευση, είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος απέφυγε να σχολιάσει εσωκομματικές διαφωνίες εντός των ΑΝΕΛ, όπως διατυπώθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο, επαναλαμβάνοντας ότι «είναι ώρα να πέσουν οι τόνοι», καθώς η επόμενη περίοδος περιλαμβάνει μία σειρά από σημαντικές θετικές εξελίξεις.

«Τώρα θα θεσμοθετηθούν όλα, τα έντεκα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, θα πάρουν σάρκα και οστά. Ο προϋπολογισμός της χώρας δεν πειράχτηκε καθόλου, σε αντίθεση με άλλων χωρών. Η μη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου είναι δεδομένες πλέον. Ο ίδιος ο Ντράγκι είπε "μην μπερδεύετε το ομόλογο της Ελλάδας με όσα γίνονται στην Ιταλία"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Ο Π. Καμμένος είπε "το modus vivendi μέχρι το Μάρτιο θα το τηρήσω, θα καταψηφίσω και θα αποσύρω τους υπουργούς μου", δεν άκουσα να πει τίποτε άλλο. Είναι μία καλή, ηθική στάση, έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει μία νηφαλιότητα τους επόμενους μήνες (υπάρχει πιθανότητα να γίνουν εκλογές το Μάιο, υπάρχει πιθανότητα να γίνουν και τον Οκτώβριο). Νομίζω ότι ήταν σωστή η στάση του αρχηγού των ΑΝΕΛ, ανεξάρτητα αν εγώ έχω διαχωρίσει τη θέση μου, ειδικά για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Καμμένος «έχει αυτή την θέση ήδη πριν το Βουκουρέστι ... δεν είναι στάση καιροσκοπική, είναι μία θέση που είχε, έχει και διατηρεί. Δεν ελέχθη πουθενά "θα ρίξω την κυβέρνηση"», όπως σημείωσε, ενώ θύμισε ότι προ ημερών και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παν. Σγουρίδης «βγήκε και είπε με ευθύτητα ότι "εμείς ούτε μία στο εκατομμύριο πρόταση μομφής που θα έρθει από την ΝΔ" ... Στο χρονικό διάστημα μέχρι τότε, πιστεύω ότι σε ψήφο εμπιστοσύνης θα ψηφίσουμε υπέρ», είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Θύμισε επίσης ότι ήδη «στο Βουκουρέστι, ο Π. Καμμένος είχε την ίδια θέση (σ.τ.σ. με σήμερα), η Ντόρα είχε συμφωνήσει, ο Καραμανλής είχε συμφωνήσει ... τα τρία τέταρτα των βουλευτών της ΝΔ απλά υποτάσσονται στην κομματική πειθαρχία, νομίζουν ότι θα πάρουν ψήφους δεξιά κι αριστερά και περιστασιακά γίνονται "πατριώτες". Δεν μπορώ επίσης να εξηγήσω τι νόημα έχει (σ.τ.σ. η στάση που τηρεί) το ΚΙΝΑΛ, την στιγμή που δεν πάρθηκε καμία απόφαση από κανένα όργανο, ούτε για την Συμφωνία των Πρεσπών ούτε για την απλή αναλογική. Το μεγάλο κομμάτι του πολιτικού κόσμου υποκρίνεται, ξέρει καλά ότι η Συμφωνία είναι σωστή ... αυτή η κυβέρνηση τολμάει να την υλοποιήσει ... λύνεται ένα θέμα όχι μόνο 25, πάρα πολλών χρόνων», όπως υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL