Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Απάντηση Παπαγγελόπουλου στη Ν.Δ., που ζήτησε την αποπομπή του: / Απάντηση Παπαγγελόπουλου στη Ν.Δ., που ζήτησε την αποπομπή του: "Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση Παπαγγελόπουλου στη Ν.Δ., που ζήτησε την αποπομπή του: / Απάντηση Παπαγγελόπουλου στη Ν.Δ., που ζήτησε την αποπομπή του: "Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται"

Ως «άλλη μια ανόητη, απελπισμένη, παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής μου» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την προτροπή της Ν.Δ. να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε την απομάκρυνση του Δ. Παπαγγελόπουλου «βλέποντας» τη Χρυσή Αυγή πίσω από τις αναφορές του στη Βουλή σε συλλήψεις για επικοινωνιακούς λόγους που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους. Ουδεμία αναφορά έκανα για διώξεις πολιτικών» τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος επισημαίνοντας ότι «είναι προφανής η παραποίηση των λόγων μου». Σχολίασε επίσης δηκτικά ότι «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται» παρατηρώντας ότι «η 'άγνωστη' φωνή που έδινε εντολές σε εισαγγελέα θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη κάποιους στη Ν.Δ.».

Η επίμαχη αναφορά του Δ. Παπαγγελόπουλου έγινε με αφορμή την επίθεση της Ν.Δ. στον Παύλο Πολάκη για τα όσα είπε σχετικά με τη Δικαιοσύνη και τους ισχυρισμούς της για «πολιτικές διώξεις». Ο Δ. Παπαγγελόπουλος υπενθύμισε «τα πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο, που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση καθαρά για επικοινωνιακός λόγους».

Κ. Χατζηδάκης: "Ποιους εννοεί;"

Αρχικά ο Κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως ο Δ. Παπαγγελόπουλος «λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη». Μετά τη δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου ο Κ. Χατζηδάκης επανήλθε ισχυριζόμενος πως ο Δ. Παπαγγελόπουλος «προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» και του ζήτησε να ονοματίσει τους επιχειρηματίες που εννοεί, ενώ αναρωτήθηκε «ποιοι είναι οι άλλοι, αν όχι οι χρυσαυγίτες;».

Στοχοποίηση Πολάκη

Η Ν.Δ. επανήλθε και στο ζήτημα των δηλώσεων του Π. Πολάκη υποστηρίζοντας πως «οι μάσκες έπεσαν. Έχουμε να κάνουμε με ένα αδίστακτο καθεστώς, έτοιμο να κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τη μανία του για εξουσία», ενώ πρόσθεσε ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα είναι όλων των Ελλήνων και όχι ένας κυνικός συνεταιρισμός εξουσιομανών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL