Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Κάλεσμα Κουβέλη στη ΔΗΜ.ΑΡ.: / Κάλεσμα Κουβέλη στη ΔΗΜ.ΑΡ.: Να διαφοροποιηθεί από το ΚΙΝ. ΑΛΛ. για τη συμφωνία των Πρεσπών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλεσμα Κουβέλη στη ΔΗΜ.ΑΡ.: / Κάλεσμα Κουβέλη στη ΔΗΜ.ΑΡ.: Να διαφοροποιηθεί από το ΚΙΝ. ΑΛΛ. για τη συμφωνία των Πρεσπών

Την παραίνεση προς τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. και βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. Θ. Θεοχαρόπουλο να διαφοροποιηθεί από την αρνητική απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο Φ. Κουβέλης. Κάλεσε και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να διδαχθεί από τις εξελίξεις στην Ευρώπη και να επανεξετάσει γενικότερα τη στάση του.

"Νομίζω ότι οφείλει να διαφοροποιηθεί. Η πάγια θέση της ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά και των στελεχών που σήμερα παραμένουν σε αυτήν, είναι μια θέση η οποία έρχεται από παλιά. Επικαιροποιείται, επανέρχεται και επανέρχεται ισχυροποιημένη και με τη δυναμική των ίδιων των γεγονότων και των εξελίξεων", δήλωσε (ΕΡΑ) ο νυν υπουργός Ναυτιλίας και τέως πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ.

Περιθώρια υπερψήφισης

Με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. σχετικά με το ονοματολογικό φαίνεται να αφήνονται ανοιχτά ορισμένα περιθώρια για υπερψήφιση εκ μέρους του Θ. Θεοχαρόπουλου. Ακόμα και αυτά όμως μόνο στην περίπτωση που η ψήφιση συνοδεύεται από δέσμευση για εκλογές: "Η συμφωνία, όταν και αν έρθει στη Βουλή, πρέπει να συνοδεύεται από ρητή δέσμευση ότι αμέσως μετά θα προκηρυχθούν εκλογές, αφού σε ένα τέτοιο κρίσιμο εθνικό θέμα δεν θα υπάρχει πραγματική κυβερνητική πλειοψηφία".

Νέος γραμματέας

Από την 80μελή Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ., που συνεδρίασε το Σάββατο, με 95% εξελέγη νέος γραμματέας ο 28χρονος εκπαιδευτικός Στέργιος Καλπάκης. Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, με "ενεργό κοινωνική δράση σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων, όπως ο εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης και η διαγενεακή δικαιοσύνη, ο διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας και η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής", αλλά και ενεργό συμμετοχή στη Φλώρινα "σε αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και σε δράσεις υποστήριξης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων'.

Εξελέγη επίσης η νέα 17μελής Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος. Αποτελείται από τους: Θ. Θεοχαρόπουλο, Στ. Καλπάκη, Γ. Αμοιρίδη, Φ. Αναστασίου, Γερ. Γεωργάτο, Τ. Δαρσινό, Θ. Μαντίκο, Θ. Μαργαρίτη, Χ. Μοβσεσιάν, Ισ. Μώρου, Φ. Παπανικολάου, Γ. Σιακαντάρη, Χρ. Σπίγγο, Στ. Ρεβίθη, Ν. Τσούκαλη, Δ. Χαλαζωνίτη, Δ. Χατζησωκράτη.

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL