Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Σπύρος Δανέλλης: / Σπύρος Δανέλλης: Ο καθένας μας με γνώμονα το εθνικό συμφέρον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σπύρος Δανέλλης: / Σπύρος Δανέλλης: Ο καθένας μας με γνώμονα το εθνικό συμφέρον

Βέβαιος ότι εάν η Βουλή βρεθεί μπροστά σε ένα "τόσο κρίσιμο δίλημμα" -να έχει συνδεθεί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με ψήφο εμπιστοσύνης-, "το Ποτάμι θα σταθμίσει τη θέση του με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει ο κάθε ένας από εμάς", δήλωσε ο Σπ. Δανέλλης.

Δεδομένου ότι ο Στ. Θεοδωράκης έχει πει ότι εάν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία στην ψηφοφορία, θα πρέπει να γίνουν εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού εξήγησε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι αν στη γείτονα γίνει συνταγματική αναθεώρηση και στη συνέχεια η Ελλάδα αρνηθεί να κυρώσει τη συμφωνία, "η διεθνής απομόνωση και η απώλεια κάθε αξιοπιστίας και κύρους είναι βέβαιες για την Ελλάδα". Πρόσθεσε ακόμη ότι η προσφυγή στις κάλπες για το θέμα αυτό "μας βάζει μπροστά σε βέβαιες περιπέτειες πολιτικής αστάθειας".

Υπήρξε συνεργασία με ΛΑ.ΟΣ.

Επανέλαβε τη θέση του ότι ήδη πριν από έναν χρόνο, όταν προέκυψε το "Μακεδονικό", "θα ήταν εθνικά επωφελές, ΚΙΝ.ΑΛ. και Ποτάμι να προσέφεραν εναλλακτική για μια προοδευτική κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής περιόδου, στη βάση ενός μίνιμουμ προγραμματικού πλαισίου". Καταλόγισε μάλιστα "υποκρισία" στο να διαγράφει βολικά κανείς απ' τη μνήμη του "τη συμμετοχή του -συναφούς με τους ΑΝ.ΕΛΛ. - ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την ενσωμάτωση ακραίων στοιχείων του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη (Άδ. Γεωργιάδης - Μ. Βορίδης) στη μετέπειτα κυβέρνηση Σαμαρά".

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL