Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Η Φ. Γεννηματά ταυτίζει το νόμο Κατρούγκαλο με το ασφαλιστικό "Πινοσέτ"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Φ. Γεννηματά ταυτίζει το νόμο Κατρούγκαλο με το ασφαλιστικό "Πινοσέτ"!

Εργώδη προσπάθεια να επιστρέψει στις “ίσες αποστάσεις” απέναντι και στη Ν.Δ. καταβάλλει η Φ. Γεννηματά, έπειτα από τη σχετική κριτική που δέχθηκε στην τελευταία κομματική συνεδρίαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι χειρισμοί του επικοινωνιακού επιτελείου της Χαρ. Τρικούπη για να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες.

Αποκορύφωμα αυτής της σπουδής, που δεν αποφεύγει να καταλήγει σε εξόφθαλμες υπερβολές, είναι η τελευταία δήλωσή της σε κυριακάτικη συνέντευξη (“Έθνος”), ότι ο νόμος Κατρούγκαλου και το “ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης” “μοιάζουν 'σαν δυο σταγόνες νερό'... αποτελούν τις δύο όψεις ενός νομίσματος, μιας πολιτικής, με την οποία διαφωνούμε ριζικά”. “Εμείς είμαστε απέναντι στη συντηρητική πολιτική των δύο. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Ν.Δ. έχουν ουσιαστικά και στο ασφαλιστικό την ίδια συνταγή”.

Η δήλωση της Φ. Γεννηματά, ότι δεν θα συγκυβερνήσει με κάποιον που δεν θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, είχε εντείνει τις εκτιμήσεις για το “φλερτ” μετεκλογικής συνεργασίας με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Πλέον, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει εντάξει στις τοποθετήσεις της την κατηγορία προς τη Ν.Δ. για “ασφαλιστικό Πινοσέτ”, σε αντίθεση με ό,τι έκανε για έναν ολόκληρο μήνα από τότε που τέθηκε το θέμα και έπειτα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε αν αισθάνεται πιο κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ., δίνοντας μια απάντηση που -στον βωμό των “ίσων αποστάσεων” - ισοπεδώνει τις διαχωριστικές ιδεολογικές γραμμές μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς: “Δεν είμαι και δεν είμαστε με κανέναν από τους δύο πιο κοντά ή πιο μακριά. Δεν υπάρχει δίλημμα στις δύο όψεις του ίδιου αδιεξόδου. Είμαστε κάτι άλλο”.

Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να φιλοτεχνήσει εικόνα “επαναπατρισμού” ψηφοφόρων με επιχειρήματα όπως: “Η πραγματική δυναμική που αναπτύσσεται στην κοινωνία για το κίνημα μας, θα μας δώσει ισχυρή εντολή. Εμείς το βλέπουμε καθημερινά παντού όπου πηγαίνουμε. Εμείς κυκλοφορούμε στην κοινωνία, άλλοι κρύβονται”. Αυτή την απάντηση έδωσε στο ερώτημα για τις δημοσκοπήσεις, χωρίς πάντως να μιλήσει για 3η εντολή ή να περιγράψει -πόσο μάλλον να θέσει- πήχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL