Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Μπαλαούρας: Κατατίθεται προϋπολογισμός στην Κομισιόν μόνο με αντίμετρα και όχι με μέτρα

«Για τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό που κατατίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν έχει πλέον λόγο το Eurogroup»

Δεν περιλαμβάνει περικοπή των συντάξεων το σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα στην Κομισιόν, τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας.

Για τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό που κατατίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν έχει πλέον λόγο το Eurogroup, τόνισε ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας με τον Στάθη Σχινά και εξήγησε ότι αυτός ο προϋπολογισμός «είναι χωρίς μέτρα αλλά με αντίμετρα θετικά για τον άνθρωπο, που έχει υποστεί μεγάλη πίεση όλα αυτά τα χρόνια που τον οδήγησαν σε απόγνωση – αν θέλετε – και σε ταπείνωση. Μπήκαμε σε μια νέα φάση».

Ο βουλευτής εξήγησε ότι θα υπάρχουν ενδεχομένως παρατηρήσεις των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά μέχρι εκεί. Η διαδικασία του εξαμήνου ισχύει, όπως σημείωσε, για όλα τα κράτη, όχι μόνο για την Ελλάδα και γίνονται παρατηρήσεις και προτάσεις.

Ο κ. Μπαλαούρας εξέφρασε τη χαρά του που για πρώτη φορά η χώρας μας συμμετείχε ως κανονικό, ισότιμο μέλος στα Ευρωπαϊκά Εξάμηνα και όχι ως παρατηρητής όπως συνέβαινε στα μνημονιακά χρόνια.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ψήφος των αποδήμων

Από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Τ. Θεοδωρικάκου για «το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» και τους πύρινους λόγους του Μητσοτάκη στην Αστόρια («το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας») μέχρι τις συνεχείς αναδιπλώσεις,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο