Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρ. Δούρου: Τιμητική η πρόταση να είμαι εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής

«Η πρόταση αυτή θέλω να σφραγιστεί από το συλλογικό όργανο της Κεντρικής Επιτροπής που αντιπροσωπεύει το σύνολο των μελών του κόμματος»

Σεβόμενη την συλλογικότητα του κόμματος, περιμένω μετά την τιμητική πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το 2014, την τελική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής σχετικά την νέα υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Αττικής, είπε η Ρένα Δούρου μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.

Η κ. Δούρου χαρακτήρισε τιμητική την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας να είναι εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, η πρόταση αυτή «θέλω να σφραγιστεί από το συλλογικό όργανο της Κεντρικής Επιτροπής που αντιπροσωπεύει το σύνολο των μελών του κόμματος ... Εγώ δεν παριστάνω την "ανεξάρτητη αυτοδιοικητική", έχω πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο ... συναποφασίζω με τους συνεργάτες μου ... Σεβόμενη την συλλογικότητα του κόμματος, περιμένω, όπως το 2014, την τελική απόφαση».

Για την προοπτική να βρεθεί αντιμέτωπη με τον Γιώργο Πατούλη (δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ) τον οποίο στηρίζει η ΝΔ, με δεδομένη την στοχοποίηση το προηγούμενο διάστημα τόσο στο πρόσωπό της όσο και στην διοίκηση της Περιφέρειας, η κ. Δούρου σημείωσε ότι η αυτή η διοίκηση έχει ιδεολογικό πρόσημο, είναι άνθρωποι από διάφορες γενιές, ανένταχτοι, οικολόγοι, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν στόχο να αλλάξουν το ηθικό υπόδειγμα στην διοίκηση, που σκύβουν το κεφάλι, δουλεύουν και επιλύουν προβλήματα.

«Αντι να κοντραριζόμαστε στο επίπεδο των ιδεών, των αριθμών, της αποτελεσματικότητας, βλέπουμε σκευωρίες, μέχρι και hashtag "η Δούρου φταίει για όλα" ... έχουμε δρόμο ακόμη για αυτό το νέο ηθικό υπόδειγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε μάλιστα, για μερικές από αυτές τις επιθέσεις περί αδράνειας και αναποτελεσματικότητας, ότι «είναι δύσκολο να μιλάει κανείς για αναποτελεσματικότητα» όταν η Περιφέρεια έχει ανοιχτά 327 εργοτάξια, κάνει παρεμβάσες καθοριστικές στο αποχετευτικό, στηρίζοντας τις τοπικές οικονομίας. «Επειδή δεν μπορούν όπως στο παρελθόν να εντοπίσουν διαφθορά, ανομία, αδιαφάνεια, προσπαθούν να δημιουργήσουν ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν», όπως είπε, αναφερόμενη στις πυρκαγιές του Καλοκαιριού, σημειώνοντας ότι «οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές», αλλά και το γεγονός ότι η νυν διοίκηση βρήκε μία Αττική χωρίς καμία μελέτη αντιπλημμυρικών έργων και σήμερα τρέχουν συνολικά διαδικασίες για έργα μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Νωρίτερα, η ίδια αναφέρθηκε στον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Αθήνας, που ξεκίνησε να προωθεί η Περιφέρεια με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης και φέτος γιορτάζεται με τόσο μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων που χρειάζεται αρκετός χρόνος μόνο για την ανάγνωσή τους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Χάος

Τώρα δεν υπάρχουν οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για μηδενική ανοχή στην ανομία και πάταξη των «μπαχαλάκηδων». Τώρα δεν υπάρχει πουθενά ο Μ. Βορίδης να μας εξηγήσει «γλυκά» ότι η επιβολή της νομιμότητας χρειάζεται εξαναγκασμό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις