Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ομοφοβική υποψηφιότητα Ψωμιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομοφοβική υποψηφιότητα Ψωμιάδη

Ανακατεύεται για τα καλά η “τράπουλα” των υποψηφίων της Δεξιάς για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς ο Παναγιώτη Ψωμιάδης ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο “ως ανεξάρτητος”. Ο πρώην νομάρχης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (τον Απρίλιο του 2011 τέθηκε σε αργία και κηρύχθηκε έκπτωτος από το αξίωμα έχοντας κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος) δήλωσε ότι προτιμά για... αντίπαλο τον Γιάννη Μπουτάρη, αναφέροντας ότι “οι προστριβές που είχαμε ήταν μέχρι χθες”.

Ωστόσο, υιοθέτησε εκ νέου ακροδεξιούς τόνους λέγοντας: "Δεν θέλω μια πόλη 'στρας', μια πόλη μεταμφιεσμένη». Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε πει με αισχρό τρόπο για τον Γιάννη Μπουτάρη ότι "αυτός έχει ξεπουλήσει τη Μακεδονία, αυτός, ναι! Αυτή η χολέρα. Αυτό το τραβέλι το πολιτικό"...

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης γνωστοποίησε ότι έχει ζητήσει “εδώ και λίγες ημέρες συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη”. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι στις 23 Μαΐου ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε δηλώσει στη Βουλή ότι “ο πρώην περιφερειάρχης δεν ανήκει στο κόμμα και δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία εδώ και πολύ καιρό, κάτι που έχει δηλώσει και ο ίδιος». Σε αυτό το φόντο, ο σκληρός “νεοδημοκρατικός” πυρήνας της πόλης αναμένει τις αποφάσεις του Κ. Μητσοτάκη για το γαλάζιο χρίσμα.

Ονόματα και αγωνία

Δεν λείπουν οι φωνές που εκτιμούν πως, στο φόντο της υποψηφιότητας Ψωμιάδη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ίσως στηρίξει τον Γιάννη Μπουτάρη! Σύμφωνα με πληροφορίες, “παίζουν” και τα ονόματα των Γιώργου Ορφανού και Θοδωρή Ζαγοράκη (που έχουν ερείσματα στο ποδοσφαιρικό κοινό) όπως και του Δημήτρη Κούβελα, γιου του πρώην δημάρχου και μετέπειτα "γαλάζιου" υπουργού Σωτήρη Κούβελα. Το ενδιαφέρον του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει εκδηλώσει και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας, που... διαλαλεί ότι έχει εξασφαλίσει τη στήριξη από τον Κ. Μητσοτάκη κατόπιν συνάντησης στην Αθήνα!

Δυνατά ακούγεται τις τελευταίες ημέρες και το όνομα του Ανδρέα Παπαμιμίκου, που εξασφάλισε το χρίσμα της... Έλενας Ράπτη “ως άνθρωπος νέος, με όραμα για την πόλη”. Η βουλευτής Θεσσαλονίκης διέψευσε τα σενάρια που τη θέλουν να διεκδικεί τη δημαρχία της πόλης. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα... ζεστοί για τη μάχη της Θεσσαλονίκης ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αλλά και η εκπρόσωπος και ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL