Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
"Ένα 6%, 7%, 8% δεν μας αρκεί, θα το ξεπεράσουμε"...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ένα 6%, 7%, 8% δεν μας αρκεί, θα το ξεπεράσουμε"...

Προβληματισμός φαίνεται να επικρατεί στις τάξεις της Χαρ. Τρικούπη για τα ποσοστά του ΚΙΝ.ΑΛΛ. παρά την εικόνα που θέλει να εκπέμπει για μαζικό «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων που «θα εκπλήξει στις εκλογές».

Από τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών περί σπασίματος του «φράγματος» του 10% με διψήφιο ποσοστό, περί κατάκτησης της δεύτερης θέσης (σ.σ.: ορισμένοι βουλευτές το υποστηρίζουν ακόμα και δημόσια) και περί του στόχου της τρίτης εντολής που είχε θέσει η Φ. Γεννηματά από το συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛΛ., στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου ανέφερε χθες, σε άτυπη ενημέρωση από τους Π. Χρηστίδη και Στ. Μαλέλη, ότι «ένα 6%, 7%, 8% δεν αρκεί στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.». Πρόσθεσε βέβαια: «Θα το ξεπεράσουμε». Σε κάθε περίπτωση, οι επιτελείς της Χαρ. Τρικούπη εμφανίστηκαν πιο συγκρατημένοι, καθώς απέφυγαν να βάλουν πήχη ή να επαναλάβουν τις προαναφερθείσες αισιόδοξες εκτιμήσεις ή ακόμα και τον στόχο που επίσημα είχε θέσει η Φ. Γεννηματά.

Ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει

Αυτό που δηλώνουν είναι ότι «ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει αυτό τον τόπο και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί την ετυμηγορία του και να προτρέχει, σαν να μην έχει αυτή καμία αξία. Αυτός με την ψήφο του θα μας κατατάξει, θα δώσει εντολές και θα καθορίσει την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα για τη διακυβέρνηση της χώρας». Με αυτόν τον τρόπο απαντούν ταυτόχρονα και στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών. Αφήνουν δηλαδή όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα και για μονομερή συνεργασία με τη Ν.Δ., ανάλογα με τους συσχετισμούς που θα δημιουργηθούν.

Ισχυρή κυβέρνηση

Παρότι τις προηγούμενες μέρες η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. προκλήθηκε από «παπανδρεϊκά» στελέχη τού φορέα να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ., δεν το έκανε. Χθες το επικοινωνιακό επιτελείο θόλωσε ακόμα περισσότερο τις κατά τα άλλα «ξεκάθαρες» θέσεις για τη συμμετοχή του σε συγκυβέρνηση, με ακόμα πιο ευέλικτες διατυπώσεις. Οι δηλώσεις που έκανε τότε ο γραμματέας Επικοινωνίας Στ. Μαλέλης, ότι η απόφαση του φορέα για «κυβέρνηση και με τους τρεις» είναι «ξεκάθαρη», δεν απαντούν στο εάν αυτό σημαίνει πως το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν θα συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. εάν σε αυτήν δεν είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Χθες, οι εν λόγω δηλώσεις μετατράπηκαν στην εξής -ακόμα γενικότερη- θέση: «Η δική μας θέση είναι ότι ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση (ευρείας πλειοψηφίας) με προοδευτική ατζέντα, που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». Οι ίδιοι επιτελείς ανέφεραν ότι «εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή την νομή αξιωμάτων δεν θα γίνουμε, γιατί θα είναι μια αδύναμη κυβέρνηση που δεν θα προωθήσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας. Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL