Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν.Βούτσης: Η έξοδος από τα μνημόνια δημιουργεί το έδαφος για ανάπτυξη

Eurokinissi

«Έχουμε μπει πλέον σε μια συστηματική προσπάθεια προγραμματικής ανασυγκρότησης των κομμάτων, και προγραμματικής εμβάθυνσης πάνω στα νέα δεδομένα. Υπάρχει πλέον ένα ανοικτό πεδίο διαλόγου», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής

«Η τυπική έξοδος από τις βασικές μνημονιακές δεσμεύσεις και επιτηρήσεις, δημιουργεί το έδαφος για την ανάπτυξη, έτσι ώστε να υπάρξει πολύ γρήγορα σωστή πορεία, στο επίπεδο της Οικονομίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κατά τη συζήτηση που οργάνωσε νωρίτερα σήμερα, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ), με στόχο την ανασύνταξη του θεσμοθετημένου κοινωνικού διαλόγου.

«Σήμερα είναι πιο εύκολο να γίνει η ανασύνταξη αυτή, γιατί άρχισε να λειτουργεί η προϋπόθεση του παράλληλου και άκρως σημαντικού θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έχουμε μπει πλέον σε μια συστηματική προσπάθεια προγραμματικής ανασυγκρότησης των κομμάτων, και προγραμματικής εμβάθυνσης πάνω στα νέα δεδομένα. Υπάρχει πλέον ένα ανοικτό πεδίο, όπου η σημασία του κοινωνικού διαλόγου και η σημασία του διαλόγου των κομμάτων αποκτούν ιδιαίτερη σημασία».

Συνεχίζοντας ο Νίκος Βούτης ανέφερε, ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων την ερχόμενη Δευτέρα, θα τεθεί η ανάγκη μιας πιο στενής σχέσης με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος, «ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να διατυπώνονται εγκαίρως απόψεις, οι οποίες να λαμβάνονται υπόψη, όπως συμβαίνει και με την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει πολύ θετικό το γεγονός, ότι με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης πριν από ενάμιση χρόνο στη Ρώμη και με τη συνεργασία των χωρών του Νότου, είχε διαμορφωθεί μια κοινωνική ατζέντα η οποία ετέθη στην κοινωνική σύνοδο κορυφής του Γκέτεμποργκ.

«Έτσι η συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη και ενόψει ευρωεκλογών, έχει εμπλουτισθεί και με την κοινωνική διάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος καιτόνισε ότι «έχουν γίνει βήματα, μπορούν να γίνουν περισσότερα και έχει διαμορφωθεί ένα καλύτερο πλαίσιο στο οποίο μπορούμε όλοι μαζί να πορευτούμε».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η Αριστερά στην πρώτη γραμμή!

Το ότι η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια και βρίσκεται σε έναν δρόμο ανάπτυξης μπορεί πλέον να θεωρηθεί γεγονός. Η Νέα Δημοκρατία έχει συρθεί στην ψήφιση όλων των μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση μετά...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο