Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας για την ισότητα των φύλων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μεταξύ άλλων, επεκτάθηκε η άδεια και τα επιδόματα μητρότητας και στις γυναίκες που εμπλέκονται στη διαδικασία παρένθετης μητρότητας, εργαζόμενες και αυτοαπασχολούμενες

Oι δράσεις και οι θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας, για την ισότητα των φύλων, την προστασία της μητρότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας των γυναικών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Έ.Αχτσιόγλου με την υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μεταξύ άλλων, επεκτάθηκε η άδεια και τα επιδόματα μητρότητας και στις γυναίκες που εμπλέκονται στη διαδικασία παρένθετης μητρότητας, εργαζόμενες και αυτοαπασχολούμενες. Παράλληλα επεκτάθηκε η προστασία από απόλυση για τις μητέρες που υιοθετούν ή εμπλέκονται στη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση, το αρμόδιο υπουργείο, αναβάθμισε την προστασία της μητρότητας για τις εργαζόμενες σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και θέσπισε ειδική γονική άδεια για τους γονείς παιδιών που πάσχουν από σύνδρομο Down ή αυτισμό.

Επίσης, το υπουργείο Εργασίας, θέσπισε την αντικειμενική προβολή των ανέργων που αναζητούν εργασία μέσω του ΟΑΕΔ, όπου ο εργοδότης δεν έχει πλέον πρόσβαση στο φύλο του ανέργου. Για πρώτη φορά έδωσε τη δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ σε ομάδες του πληθυσμού που μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσαν να εγγραφούν, μεταξύ των οποίων και οι κακοποιημένες γυναίκες που φιλοξενούνται σε σχετικές δομές υποστήριξης.

«Παράλληλα, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας συμμετείχε σε συνεργασία με Ελληνική Αστυνομία, σε κοινή δράση ελέγχων για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, ενώ σε συνεργασία με τον Εθνικό Εισηγητή Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων έχει αναλάβει την εισαγωγή της κατηγορίας εμπορίας ανθρώπων στη συλλογή των στατιστικών στοιχείων του, καθώς και την κατάρτιση των Επιθεωρητών Εργασίας σε θέματα εμπορίας ανθρώπων. Τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ειδικής Εκπαίδευσης υποψήφιων Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων, έλαβε χώρα εκπαίδευση σε θέματα ισότητας των φύλων και προστασίας της μητρότητας».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο