Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ.Δραγασάκης: Νέο πλαίσιο κοινωνικού διαλόγου για την αναζήτηση κοινών τόπων

Eurokinissi

«Χρειάζεται να υποστηριχθεί ο κοινωνικός και πολιτικός διάλογος για να ενισχυθούν οι άμυνες της δημοκρατίας, για κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή», τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

«Χρειάζεται ένα νέο πλαίσιο, αξιόπιστου κοινωνικού διαλόγου», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ) σχετικά με τη σημασία του κοινωνικού διαλόγου.«Ζητούμενο η αναζήτηση κοινών τόπων, μέσω συγκλίσεων» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε δε ότι το συναινετικό κοινωνικό μοντέλο αποδείχθηκε ασύμβατο με τις δογματικές αρχές του νεοφιλελευθερισμού γι' αυτό και συρρικνώθηκε ο ρόλος του ενώ πρόσθεσε ότι «χρειάζεται να υποστηριχθεί ο κοινωνικός και πολιτικός διάλογος για να ενισχυθούν οι άμυνες της δημοκρατίας, για κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή».

«Το τέλος των μνημονίων συντελείται σε ένα διεθνές περιβάλλον αυξανόμενης αβεβαιότητας και γεωπολιτικής έντασης και είναι μία ευκαιρία για Βαλκανική Συνανάπτυξη η οποία αποσκοπεί ακριβώς στη δημιουργία ενός τέτοιου πλαισίου με τη δημιουργία συνθηκών ισότιμης συνεργασίας» σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Παράλληλα, ο Γ.Δραγασάκης, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το πεδίο ανάπτυξης του κοινωνικού διαλόγου είναι ευρύ και με δεδομένο την αποτελεσματικότητα του για την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική, μπορεί να αξιοποιηθεί για το σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου που καλύπτει τη δεκαετία 2020-2030, για το ΕΣΠΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου και για την ανάπτυξη στα Βαλκάνια.

«Είναι ζωτικής σημασίας ένας χώρος εθνικού διαλόγου με στόχο την ευρύτερη συναίνεση γύρω από θεμελιακά ζητήματα» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι μεταβάλλεται ο «αυθεντικός διάλογος μέσα στην κοινωνία, υπερβαίνει τα σχήματα και τις διαδικασίες και δεν πρέπει να αποκλείονται άτυπες μορφές διαλόγου που δεν εκπροσωπούνται από τα υπάρχοντα σχήματα και ως παράδειγμα ανέφερε ενδεικτικά τη νέα επιχειρηματικότητα και τις συλλογικότητες ανέργων».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Όλοι στο Παλαί ντε Σπορ

Η σημερινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στέλνει δύο μηνύματα. Το πρώτο, που έχει σταλεί από καιρό με μια πλειάδα συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα, είναι ότι οι...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο