Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. θυμήθηκαν το ασφαλιστικό Πινοσέτ...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. θυμήθηκαν το ασφαλιστικό Πινοσέτ...

Με καθυστέρηση ενός μήνα το Κίνημα Αλλαγής φρόντισε να αποστασιοποιηθεί από το ασφαλιστικό Μητσοτάκη, για το οποίο η Φ. Γεννηματά είχε αφιερώσει μισή μόλις πρόταση στη ΔΕΘ για να δηλώσει τη διαφωνία της

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τις αποφάσεις και τις τοποθετήσεις της για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. επιχειρούν τώρα στη Χαρ. Τρικούπη επαναφέροντας τις “ίσες αποστάσεις” προκειμένου να “ισορροπήσουν” την πλάστιγγα της μονομερούς στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επικοινωνιακή αυτή απόπειρα επιβεβαιώνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και στο εσωτερικό του εξαιτίας της εικόνας που έχει δημιουργήσει με τη στάση του για δρομολόγηση μιας νέας συγκυβέρνησης με το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη.

Στο ίδιο πλαίσιο το επιτελείο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έβαλε στη ζυγαριά των “ίσων αποστάσεων” και το θέμα του ασφαλιστικού. Με καθυστέρηση ενός μήνα από τότε που μπήκε το ζήτημα στην πολιτική ατζέντα, φρόντισε αυτή τη φορά να αποστασιοποιηθεί και από το ασφαλιστικό Μητσοτάκη -για να μην βάλλει μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε έως τώρα-, επί του οποίου μάλιστα η Φ. Γεννηματά είχε αφιερώσει μισή μόλις πρόταση και άπαξ, στη ΔΕΘ, για να δηλώσει τη διαφωνία της.

Αντιθέτως, είχε φροντίσει να υπογραμμίσει σε διαδοχικές συνεντεύξεις της την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμία συγκυβέρνηση που δεν θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει απορρίψει την πρόταση Γεννηματά για τρικομματική κυβέρνηση (“εθνικής συνεννόησης”) ως υποκριτική και ως πρόφαση - πρόπλασμα για μετεκλογική συνεργασία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη Ν.Δ., ο γραμματέας Επικοινωνίας του φορέα Στ. Μαλέλης έσπευσε χθες να εκδώσει ανακοίνωση που “απαντά” και στα δύο κόμματα.

“ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. με ανεύθυνο τρόπο αλλοιώνουν την καθαρή θέση του Κινήματος Αλλαγής για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής που θα βγάλει αξιόπιστα τη χώρα από την κρίση. Με αλχημείες αναπαράγουν το κακέκτυπο του διπολισμού” ανέφερε. Πρόσθεσε ότι “και οι δύο, λαϊκιστές και νεοφιλελεύθεροι, θα μας βρουν μπροστά τους για το καλό της χώρας, που δεν αντέχει ούτε τον νόμο Κατρούγκαλου ούτε το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Π. Χρηστίδης δήλωσε ότι “οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση δεν περιλαμβάνουν τον σημερινό συνασπισμό κυβερνητικής εξουσίας, που διαλύει το κοινωνικό κράτος, φτωχοποιεί τους πολίτες, εκχωρεί τη δημόσια περιουσία και προσβάλλει τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς”.

Προκειμένου να αποφύγει το ζήτημα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δίπολο πρόοδος - συντήρηση, που ζητάει και από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να το απαντήσει, σχολίασε πως "δεν δικαιούνται να μιλούν ούτε για Αριστερά ούτε βέβαια για Κεντροαριστερά" “όσοι υπουργοί κοιμούνται και ξυπνούν αγκαλιά με τον κ. Καμμένο", τον Πολάκη και τον Κατρούγκαλο.

Γ. Ραγκούσης: "Τέχνασμα"

“Τέχνασμα, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε επί Βενιζέλου, για να συμμετάσχει το κόμμα στην κυβέρνηση της Ν.Δ.”, χαρακτήρισε (ρ/σ 247) ο Γ. Ραγκούσης την πρόταση Γεννηματά για τρικομματική κυβέρνηση. “Ούτε η Ν.Δ. θα δεχτεί να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ.” επισήμανε.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι με την απλή αναλογική θα παράγονταν και τα τρία πολιτικά αποτελέσματα που έχει ισχυριστεί η Φ. Γεννηματά: “πως δεν υπηρετεί το συμφέρον της χώρας μία αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ., πως επιθυμείς κυβερνητική συνεργασία και με ΣΥΡΙΖΑ και με Ν.Δ., πως αγωνίζεσαι για έναν ισχυρό ρυθμιστικό ρόλο του ΚΙΝ.ΑΛΛ.”.

Τότε γιατί καταψήφισες την απλή αναλογική;” έθεσε ρητορικά το ερώτημα στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

“Πάει να κάνει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη”, συνέχισε, συμπληρώνοντας ότι τα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τέταρτο ή πέμπτο κόμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL