Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Με το "αμίλητο νερό" συνοδεύεται ο καφές...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με το "αμίλητο νερό" συνοδεύεται ο καφές...

Μέσω της “ένοχης σιωπής” επιδιώκει η Ν.Δ. να προσπεράσει τα κυβερνητικά ερωτήματα για τις καθημερινές αποκαλύψεις που αφορούν τον... καφέ της Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Στον απόηχο της πληροφορίας ότι η συνάντηση μόνο... τυχαία δεν ήταν, αλλά είχε κανονιστεί από το διπλωματικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη "να αποπέμψει άμεσα την 'ειδική απεσταλμένη του'».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου IBNA, περιορίστηκε να πει ότι "δεν υπήρξε καμιά επίσημη συνάντηση μεταξύ του Zόραν Ζάεφ και της Μαρίας Σπυράκη" -άλλωστε, αν η συνάντηση ήταν επίσημη, θα είχε ανακοινωθεί επίσημα από τότε. Πρόσθεσε δε πως "κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες το περασμένο έτος. Ο πρωθυπουργός και η κ. Σπυράκη είχαν μια σύντομη συνάντηση σε καφέ, όπως είχε ο κ. Ζάεφ και με αρκετούς ευρωβουλευτές και πολιτικούς από διάφορες χώρες».

Παραπομπή στην επίσημη ομιλία...

Γαλάζιες πηγές περιορίστηκαν να σημειώσουν στην “Α” ότι “σημασία έχει τι ειπώθηκε στο ένα και μοναδικό ραντεβού της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζαεφ. Χωρίς περιστροφές εξηγήσαμε ότι η Ν.Δ. θα καταψηφίσει τον συμβιβασμό που προωθούσε ο κ. Τσίπρας με ακριβώς το ίδιο λεξιλόγιο εντός και εκτός Ελλάδας σε όλους τους συνομιλητές μας. Το ίδιο επανέλαβε η Μαρία Σπυράκη πριν από λίγες εβδομάδες στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ».

“Ψευδόμενη κατ' εξακολούθηση''

Το Μέγαρο Μαξίμου -χρησιμοποιώντας ως πάτημα δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντάκτων” που στηρίχθηκε σε πηγές των Σκοπίων -τονίζει ότι «η κ. Σπυράκη συνελήφθη ψευδόμενη κατ’ εξακολούθηση για τις μυστικές συναντήσεις της, κατ’ εντολήν του κ. Μητσοτάκη, με τον Ζόραν Ζάεφ».

Το γραφείο του πρωθυπουργού επισημαίνει πως “το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη είναι να αποπέμψει άμεσα την 'ειδική απεσταλμένη του'» καθώς “σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο 'τυχαίος καφές' της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. είχε κανονιστεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια από το διπλωματικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη και η συνάντηση δεν ήταν τόσο 'τυχαία', αλλά έγινε στο ξενοδοχείο Courtyard by Mariott Brόssels, στο οποίο διέμενε η επίσημη αποστολή του Ζόραν Ζάεφ”.

Το Μαξίμου υπενθυμίζει δε πως “η Ν.Δ. δεν βρήκε λέξη να πει για την αποκάλυψη ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ να μην αναζητηθεί λύση με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά σε δεύτερο χρόνο, εάν ο κ. Μητσοτάκης έρθει στην εξουσία, προκειμένου να μη διασπαστεί προεκλογικά η Ν.Δ.».

Δ. Τζανακόπουλος: “Βαρύτατα εκτεθειμένη”

Τα ερωτήματα «Τι μήνυμα διαβίβασε η κυρία Σπυράκη στον κ. Ζάεφ; Είχε εντολή από τον κ. Μητσοτάκη για τη συγκεκριμένη συνάντηση; Για ποιο λόγο την κράτησε μυστική;» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 2/47. O Δημ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι η εκπρόσωπος της Ν.Δ. “είναι βαρύτατα εκτεθειμένη κρατώντας μυστική τη συνάντηση εν μέσω διαπραγματεύσεων”. Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη στάση της Ν.Δ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι “αν καταθέσει άλλη μία πρόταση δυσπιστίας, θα τη χάσει και αυτή”.

Στο φόντο του πρόσφατου δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα, ο κ. Τζανακόπουλος εκτιμά πως “η συμφωνία των Πρεσπών είναι ζωντανή” σημειώνοντας ότι “είναι στη σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία του Ζόραν Ζάεφ να προσπαθήσει για τη συνταγματική αναθεώρηση”.

Δικαστικά μπλεξίματα για τον Γκρούεφσκι

Ως θύμα πολιτικών... διώξεων από την κυβέρνηση Ζαεφ παρουσιάζει τον εαυτό του ο Νίκολα Γκρούεφσκι λόγω των ανοιχτών λογαριασμών του με τη Δικαιοσύνη. Το Εφετείο των Σκοπίων επικύρωσε χθες την πρωτόδικη απόφαση φυλάκισης δύο ετών εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατηγορείται για τέσσερις ακόμα υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας και κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία εναντίον του από τον Ζόραν Ζάεφ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL