Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Χαρ. Τρικούπη επιλέγει υποψήφιους για τις Περιφέρειες

Σε προεκλογική ετοιμότητα το ΚΙΝ.ΑΛΛ. - Ανακοινώθηκε στήριξη σε Αρναουτάκη, Κατσιφάρα, Μπατζελή, Ζεμπιλιάδου - "Καλή επιλογή" θεωρούν στη Χαρ. Τρικούπη τον Π. Γερουλάνο για την Αθήνα

Σε προεκλογική ετοιμότητα, ενόψει τόσο των αυτοδιοικητικών όσο και των εθνικών εκλογών, προσπαθεί να τεθεί το Κίνημα Αλλαγής, έχοντας θέσει ως στόχο να έχει καταλήξει και να είναι σε θέση να παρουσιάσει έως το τέλος Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση της ΚΠΕ, το μεγαλύτερο μέρος των συνδυασμών του για τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα.

Αυτόνομη πορεία

Η σχετική συζήτηση έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του φορέα, ενώ ήδη, έπειτα από τις ανάλογες περιφερειακές συσκέψεις που διενεργεί, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανακοινώνει σταδιακά τους υποψήφιους που θα στηρίξει στις Περιφέρειες. Επιτελικά στελέχη του φορέα κάνουν λόγο για επιλογές με τις οποίες “καταγράφεται η απόφασή μας για την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής”.

Υποψηφιότητες

Συγκεκριμένα, η Χαρ. Τρικούπη έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει εκ νέου τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Η υποψηφιότητα που έχει ανακοινωθεί από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τη Στερεά Ελλάδα είναι η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή. Στη Δυτική Μακεδονία αποφασίστηκε να στηριχθεί η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, που τώρα βρίσκεται σε ρόλο αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια.

Αμηχανία για Μπουτάρη

Ερωτηθείς σχετικά με την περίπτωση Μπουτάρη, η αμηχανία του γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μ. Χριστοδουλάκη ήταν εμφανής: “Δεν εξαρτάται από εμάς εάν θα είναι υποψήφιος ο κ. Μπουτάρης”. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει ενδεχόμενη υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης, ωστόσο οι σχέσεις τους με τη Φ. Γεννηματά έχουν ψυχρανθεί σημαντικά. Περισσότερα είχε να πει (ρ/σ Θέμα) για ενδεχόμενη υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων του πρώην υπουργού Παύλου Γερουλάνου. “Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μια περίπτωση που είναι αρκετά αξιόλογη, ανήκει στον χώρο προφανώς και είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να εκφράσει τη συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση που επιδιώκουμε για την επόμενη μέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...”, σχολίασε ο Μ. Χριστοδουλάκης, προσθέτοντας ότι “είναι μια καλή επιλογή, αλλά όπως κι όλες οι υπόλοιπες επιλογές θα ενταχθούν στις διαδικασίες αξιολόγησης από τα όργανά μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε”.

Ν. ΛΙΟΝ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διπλή μάχη

Τη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τον Αλέξη Τσίπρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ένας αγώνας που δίνεται...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο