Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Η Χαρ. Τρικούπη επιλέγει υποψήφιους για τις Περιφέρειες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Χαρ. Τρικούπη επιλέγει υποψήφιους για τις Περιφέρειες

Σε προεκλογική ετοιμότητα, ενόψει τόσο των αυτοδιοικητικών όσο και των εθνικών εκλογών, προσπαθεί να τεθεί το Κίνημα Αλλαγής, έχοντας θέσει ως στόχο να έχει καταλήξει και να είναι σε θέση να παρουσιάσει έως το τέλος Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση της ΚΠΕ, το μεγαλύτερο μέρος των συνδυασμών του για τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα.

Αυτόνομη πορεία

Η σχετική συζήτηση έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του φορέα, ενώ ήδη, έπειτα από τις ανάλογες περιφερειακές συσκέψεις που διενεργεί, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανακοινώνει σταδιακά τους υποψήφιους που θα στηρίξει στις Περιφέρειες. Επιτελικά στελέχη του φορέα κάνουν λόγο για επιλογές με τις οποίες “καταγράφεται η απόφασή μας για την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής”.

Συγκεκριμένα, η Χαρ. Τρικούπη έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει εκ νέου τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Η υποψηφιότητα που έχει ανακοινωθεί από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τη Στερεά Ελλάδα είναι η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή. Στη Δυτική Μακεδονία αποφασίστηκε να στηριχθεί η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, που τώρα βρίσκεται σε ρόλο αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια.

Αμηχανία για Μπουτάρη

Ερωτηθείς σχετικά με την περίπτωση Μπουτάρη, η αμηχανία του γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μ. Χριστοδουλάκη ήταν εμφανής: “Δεν εξαρτάται από εμάς εάν θα είναι υποψήφιος ο κ. Μπουτάρης”. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει ενδεχόμενη υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης, ωστόσο οι σχέσεις τους με τη Φ. Γεννηματά έχουν ψυχρανθεί σημαντικά. Περισσότερα είχε να πει (ρ/σ Θέμα) για ενδεχόμενη υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων του πρώην υπουργού Παύλου Γερουλάνου. “Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μια περίπτωση που είναι αρκετά αξιόλογη, ανήκει στον χώρο προφανώς και είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να εκφράσει τη συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση που επιδιώκουμε για την επόμενη μέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...”, σχολίασε ο Μ. Χριστοδουλάκης, προσθέτοντας ότι “είναι μια καλή επιλογή, αλλά όπως κι όλες οι υπόλοιπες επιλογές θα ενταχθούν στις διαδικασίες αξιολόγησης από τα όργανά μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε”.

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL