Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά και στον αντιδημοκρατικό νεοφιλελευθερισμό

Την εκλογική πλατφόρμα των ευρωεκλογών αποφάσισε το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς - Υιοθετήθηκε το κάλεσμα του Μπέρνι Σάντερς για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων διεθνώς

Την προετοιμασία της εκλογικής πλατφόρμας για τις ευρωεκλογές του 2019 αποφάσισε η γενική συνέλευση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που συνεδρίασε το προηγούμενο τριήμερο στις Βρυξέλλες. Κεντρικός στόχος, η μάχη ενάντια στην Ακροδεξιά αλλά και στον "αντιδημοκρατικό και αντικοινωνικό" νεοφιλελευθερισμό. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη Ιανουαρίου, αφού θα έχουν προηγηθεί συζήτηση και προτάσεις τόσο για το πρόγραμμα όσο και για τα ψηφοδέλτια, για τα οποία δεν αποκλείεται να προταθούν και προσωπικότητες εκτός της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Επιπλέον, υιοθέτησε το κάλεσμα του ηγέτη των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς για κοινή δράση και συνεργασία ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις διεθνώς.

Έτοιμοι για τις ιστορικές προκλήσεις της εποχής μας

"Είμαστε πολιτικά έτοιμοι να απαντήσουμε με θετικό τρόπο στις ιστορικές προκλήσεις της εποχής μας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης στις εργασίες του ΚΕΑ. "Εργαζόμαστε για τη συγκρότηση ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου στην Ευρώπη, που θα αμφισβητήσει την ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού και θα σταματήσει την ανάδυση του τέρατος του νέου φασισμού", σημείωσε ακόμη, ενώ αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβερνητικής εμπειρίας του ΣΥΡΙΖΑ, τα θετικά μέτρα και πολιτικές, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις.

Έκανε λόγο για "έναν τιτάνιο πολιτικό αγώνα" ενάντια στις "κλεπτοκρατικές, νεοφιλελεύθερες και φανατικά αντιαριστερές ελίτ που χρεοκόπησαν τη χώρα και μας αντιμετώπιζαν σαν σφετεριστές της νόμιμης ιδιοκτησίας τους", ενώ τόνισε ότι, για να σπάσει η Αριστερά τον διπολισμό νεοφιλελευθερισμού και Ακροδεξιάς, θα πρέπει να επιλέξει για την προεδρία της Κομισιόν "μια ενωτική και δυναμική υποψηφιότητα".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με την κοινωνία όρθια

Το έργο της σημερινής κυβέρνησης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Η κοινωνία ήταν σε τέτοιο βαθμό επιβαρυμένη από τα καταστροφικά μέτρα της προηγούμενης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο