Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Παλαιστινιακό και οι εξελίξεις στη Μ.Ανατολή στη συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρέσβη της Παλαιστίνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παλαιστινιακό και οι εξελίξεις στη Μ.Ανατολή στη συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Επίσημη συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας αντιπροσωπίας του ΣΥΡΙΖΑ και του πρέσβη της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπασί, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις ευρύτερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε  γύρω στις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό ιδιαίτερα, μετά τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, αλλά και την ανακήρυξη –με νόμο του Κράτους του Ισραήλ ως Εβραϊκό Κράτος.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, επισημάνθηκε η πάγια θέση του κόμματος για πλήρη αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι δύο πλευρές επέμειναν στην πίστη τους στο Διεθνές Δίκαιο και σε μια δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού βασισμένη στις διαχρονικές αλλά και πρόσφατες αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, στη βάση της λύσης  δύο βιώσιμων κρατών, με Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς να ζουν ειρηνικά σε ένα κοινό μέλλον με δικαιοσύνη και Δημοκρατία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να συμφωνούν για την αναγκαιότητα της συνέχειας της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ τους για την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας στην πολύπαθη περιοχή της Μ.Ανατολής και της ΝΑ Μεσογείου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθηκαν ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, το μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων, Γιάννης Μπουρνούς, ο Συντονιστής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων & Εξωτερικής Πολιτικής, Νεκτάριος Μπουγδάνης και ο Συντονιστής του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Γιώργος Βερβέρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL