Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Στ. Πιτσιόρλας: Έρχεται πολυνομοσχέδιο για την πνευματική ιδιοκτησία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Πιτσιόρλας: Έρχεται πολυνομοσχέδιο για την πνευματική ιδιοκτησία

Το υπουργείο Οικονομίας τις επόμενες ημέρες καταθέτει πολυνομοσχέδιο για τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ θα αντιμετωπιστεί και το θέμα της εξυγίανσης επιχειρηματικού πάρκου στα Οινόφυτα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Πολύ καλά» θα πάνε και φέτος οι άμεσες ξένες επενδύσεις και μάλιστα οι παραγωγικές στην πραγματική οικονομία, τόνισε o ίδιος  Στο Κόκκινο.

«Για πρώτη φορά φέτος έχουμε τέτοιους ρυθμούς στις άμεσες ξένες επενδύσεις, εδώ και πολλά χρόνια ... βεβαίως περάσαμε μία μεγάλη κρίση και είναι λογικό να είμαστε πίσω (σ.τ.σ. με 20 δισ. ευρώ αντί των 40 δισ. ευρώ το 2008). Αλλά το 2008 τα μισά αφορούσαν "επενδύσεις" σε κατοικίες, ήταν η φούσκα με τα δάνεια που μετατρέπονταν στα σπίτια που έχτιζαν, που δεν είναι βεβαίως παραγωγική επένδυση. Τώρα έχουμε επενδύσεις παραγωγικές, στην πραγματική οικονομία, τις υποδομές της χώρας, που δημιουργούν προστιθέμενη αξία και δυνατότητες για νέες επενδύσεις και πολλές συνέργειες.

Ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο Οικονομίας τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει πολυνομοσχέδιο που αντιμετωπίζει ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, που είναι στην αιχμή των θεμάτων που αφορούν την "4η βιομηχανική επανάσταση" και αντιμετωπίζει ζητήματα που αφορούν την εξυγίανση ενός πολύ μεγάλου επιχειρηματικού πάρκου στα Οινόφυτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL