Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Γ. Μπαλάφας: Ο Μητσοτάκης ας επικεντρώσει τις προσπάθειές του για να πείσει τον Όρμπαν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπαλάφας: Ο Μητσοτάκης ας επικεντρώσει τις προσπάθειές του για να πείσει τον Όρμπαν

«Η ΝΔ "ανακάλυψε" τις τελευταίες ημέρες τη Μόρια και την άσχημη κατάσταση που επικρατεί εκεί. Μέχρι τώρα αναλωνόταν στο να συναγελάζεται με διάφορες ξενοφοβικές, φασιστικές και ρατσιστικές ομάδες που έκαναν επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.

«Θα ήταν καλύτερα η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους για να πείσουν τον κ. Όρμπαν, πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, με τον οποίον ανήκουν στο ίδιο ευρωπαϊκό κόμμα (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), να δεχθεί η χώρα του πρόσφυγες και μετανάστες, στο πλαίσιο της δίκαιης και αναλογικής κατανομής του προσφυγικού πληθυσμού στην Ευρώπη» σημείωσε.

Όπως είπε ο Γ. Μπαλάαφας, «η κατάσταση στα νησιά και ιδιαίτερα στη Μόρια είναι οριακή. Δυστυχώς όμως, στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Υπάρχει προσπάθεια και συνεχής διαχείριση του θέματος με τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, αλλά και την άσκηση πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αναλάβουν όλα τα κράτη-μέλη τις ευθύνες τους και όχι να επωμίζονται οι χώρες πρώτης υποδοχής, κυρίως η Ελλάδα, όλο το βάρος των συνεχιζόμενων ροών από τα τουρκικά παράλια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL