Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Με οδηγό την "κίτρινη" δημοσιογραφία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με οδηγό την "κίτρινη" δημοσιογραφία

«Η αναπαραγωγή της συκοφαντικής αθλιότητας του 'Φιλελεύθερου' από τον κ. Μητσοτάκη απλώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά, την αθεράπευτη ροπή του προς τον λαϊκισμό» σημείωσαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου. Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά τη διάρκεια των εργασιών του οποίου δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη στους συνοδοιπόρους του Όρμπαν και Κουρτς για την άρνησή τους να δεχτούν πρόσφυγες στις χώρες τους

Σε... αντιγραφή των 'κίτρινων' - συκοφαντικών δημοσιευμάτων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό προχώρησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., επιδόθηκε σε νέο ρεσιτάλ λασπολογίας, καθώς αναπαρήγαγε τις δήθεν... αποκαλύψεις περί διασπάθισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Ελλάδα που αφορούν τη φιλοξενία των προσφύγων. Κύκλοι του Μαξίμου απάντησαν ότι «ο αρχηγός της Ν.Δ. είναι ηθικός αυτουργός μιας κατά συρροή 'κίτρινης' δημοσιογραφίας”, ενώ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας σχολίασε ότι “ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί από κάπου να πιαστεί για να κάνει αντιπολίτευση”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -αφού απέφυγε να ασκήσει κριτική στους συνοδοιπόρους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Βίκτορ Όρμπαν και Σεμπάστιαν Κουρτς για την άρνησή τους να δεχτούν πρόσφυγες στις χώρες τους- τόνισε ότι «όσα συμβαίνουν στη Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας. Και για την ντροπή αυτή φέρουν αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της». Ο Κ. Μητσοτάκης, υιοθετώντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, πρόσθεσε «ότι "πήραν 1,6 δισ. ευρώ. Και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια, αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας», συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος ότι η “αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες θα έρθει στο φως”...

Μαξίμου: “Ηθικός αυτουργός της μαύρης προπαγάνδας”

«Η αναπαραγωγή της συκοφαντικής αθλιότητας του 'Φιλελεύθερου' από τον κ. Μητσοτάκη απλώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αθεράπευτη ροπή του προς τον λαϊκισμό» σημείωσαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «τη στιγμή που η χώρα πληρώνει από το υστέρημά της για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση της Ευρώπης μετά τον πόλεμο, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τη λάσπη αντί να προσφύγει στον εισαγγελέα αν πιστεύει και στο ελάχιστο όσα ως αρχισυντάκτης μιας τοξικής εφημερίδας 'αποκαλύπτει'».

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, «ο αρχηγός της Ν.Δ. είναι ηθικός αυτουργός μιας κατά συρροή 'κίτρινης' δημοσιογραφίας, η οποία υποβιβάζει την ενημέρωση σε συκοφαντική επιχείρηση. Είναι όμως και ηθικός αυτουργός της μαύρης προπαγάνδας, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η φασιστική επίθεση σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ». Οι ίδιες πηγές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “όσο ξεφουσκώνουν οι αυταπάτες του για τους συσχετισμούς στην κοινωνία, τόσο θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα φουσκώνουν ο λαϊκισμός, το κύμα λάσπης και η ακροδεξιά πόλωση από τον ίδιο και την ακροδεξιά παρέα που έχει εγκαταστήσει στην κορυφή της Ν.Δ.».

Δ. Βίτσας: “Πιάνεται πλήρως αδιάβαστος”

Άμεση ήταν και η αντίδραση και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί από κάπου να πιαστεί για να κάνει αντιπολίτευση. Και καταπιάνεται με το προσφυγικό – μεταναστευτικό με τον πιο λαϊκίστικο τρόπο για το εσωτερικό ακροατήριο, ενώ την ίδια στιγμή συμπαρατάσσεται με την Ακροδεξιά στην Ευρώπη, που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε συζήτηση για δίκαιο καταμερισμό αιτούντων άσυλο και πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Γενεύης” δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας. Τόνισε δε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “πιάνεται πλήρως αδιάβαστος”, καθώς “από το 2015 έως σήμερα έχουν περάσει από την Ελλάδα 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Τα 1,5 δισ. ευρώ που αναφέρει αφορούν το πρόγραμμα 2015 - 2020 που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και ένα μεγάλο κομμάτι του (το μεγαλύτερο που έχει απορροφηθεί) αφορά την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Εμείς τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία και συνεχίζουμε. Ο κ. Μητσοτάκης τους κατηγορεί;” διερωτήθηκε χαρακτηριστικά. Ο Δ. Βίτσας επανέλαβε ότι από την περασμένη Παρασκευή έχει δημοσιοποιήσει “όλα τα κονδύλια που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον φορέα διαχείρισης, καθώς και την δράση για την οποία έχουν διατεθεί”.

“Αποτελεσματική φύλαξη συνόρων”

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης, επαναφέροντας τη γραμμή της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς, τόνισε ότι “τα σύνορά μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δεν δικαιούνται προστασίας θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους”. Παράλληλα, με αφορμή τη σύλληψη των τριών δημοσιογράφων το Σάββατο, προανήγγειλε ότι “θα καταργήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους”. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατέφυγε στη γνωστή “καραμέλα" ότι “η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα γίνει Βενεζουέλα».

Ακροδεξιό παραλήρημα από τον Βασίλη Κικίλια

Παραληρηματικούς τόνους υιοθέτησε και ο τομεράρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, χρησιμοποιώντας ως πάτημα τις συλλήψεις των δημοσιογράφων. "Η κυβέρνηση προσομοιάζει όλο και περισσότερο σε απολυταρχικό καθεστώς" τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Ν.Δ. Ο Βασίλης Κικίλιας, επενδύοντας στην ακροδεξιά ατζέντα της Ν.Δ., συμπλήρωσε ότι “επικρατεί μπάχαλο, αύξηση της εγκληματικότητας, υπάρχει ανοχή στην τρομοκρατία και στον Ρουβίκωνα, υπάρχουν σύνδεσμοι και υπόγειες διαδρομές μεταξύ Κορυδαλλού και Εξαρχείων. Όταν μια αναρχική ομάδα παραβαίνει τον νόμο κατά συρροή και κάνει ό,τι θέλει, έχουμε μια κυβέρνηση που δίνει πολιτική κάλυψη σ' αυτές τις ακτιβίστικες ενέργειες". Φυσικά, όπως αναμενόταν, στο στόχαστρο του Βασίλη Κικίλια τέθηκε ο “Νόμος Παρασκευόπουλου που άφησε βαρυποινίτες να βγουν έξω"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL