Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Φ.Κουβέλης: Δυνατή η σύγκλιση αριστεράς και κεντροαριστεράς στο επίπεδο της κοινωνίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ.Κουβέλης: Δυνατή η σύγκλιση αριστεράς και κεντροαριστεράς στο επίπεδο της κοινωνίας

«Στο επίπεδο της κοινωνίας οι συγκλίσεις προοδευτικού χαρακτήρα είναι δυνατόν να υπάρξουν και έχω την εκτίμηση ότι σε σημαντικό βαθμό έχουν αρχίσει και διαμορφώνονται», δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης σχετικά με τη σύγκλιση της αριστεράς με την κεντροαριστερά.

Ο ίδιος ωστόσο, ξεκαθαρίζει μιλώντας στο ρ/σ «News 247», ότι η «αδυναμία να γίνει η σύγκλιση στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας είναι δεδομένη. Θα ήταν όμως σημαντικό να υπάρχει μία αμφίδρομη κίνηση μεταξύ του επιπέδου της πολιτικής ηγεσίας και της ίδιας της κοινωνίας από τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, προκειμένου να υπάρξουν οι προοδευτικού χαρακτήρα συγκλίσεις». 

Παράλληλα, όσον αφορά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δήλωσε ότι «η λύση βρίσκεται στην πολιτική συμφωνία που πρέπει να κάνουν οι χώρες της ΕΕ αναφορικά με έναν συνολικό σχεδιασμό, δίκαιο ως προς την κατανομή του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος».

Ο Φ.Κουβέλης, δηλώνοντας ανήσυχος ακόμη και για την επί της ουσίας ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας του προσφυγικού, τόνισε ότι το εν λόγο ζήτημα αναδεικνύει και άλλες διαφορές εντός της Ένωσης. «Στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο σε αντίστοιχη Σύνοδο και πάλι δεν υπήρξε λύση. Τον χαρακτήρα των όποιων αποφάσεων, των όποιων συζητήσεων, τον έδωσε η συντηρητική αντίληψη, θα έλεγα εν πολλοίς και η ακροδεξιά. Και αυτό είναι έντονα ανησυχητικό γιατί αφορά στο μείζον ζήτημα, που λέγεται προσφυγικό και η αντιμετώπισή του. Αναδεικνύονται όμως και άλλα μεγάλα προβλήματα που απειλούν την επί της ουσίας ενότητα της ΕΕ».

Αναφορικά με το Λιμενικό και την αποστολή του σε σχέση με το προσφυγικό, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το Λιμενικό είναι συντονισμένο και με πραγματική αυτοθυσία κάνει δουλειές που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά του. «Δεν προστατεύει μόνο τα σύνορά μας, αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί με τρόπο ο οποίος αναδεικνύει τον έντονα ανθρωπιστικό χαρακτήρα των αποστολών και των δράσεών του με το δεδομένο ότι σώζει ανθρώπινες ζωές. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας».

Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι δεν καταγράφεται μεγάλη αύξηση στην παρούσα φάση στις προσφυγικές ροές. Ωστόσο δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «έχουμε ροές οι οποίες δηλώνουν με ενεργό τρόπο ότι το επόμενο διάστημα θα είναι αυξημένες».

Αναφερόμενος στο «εμπάργκο» της κυβέρνησης προς τον ΣΚΑΙ και της ΝΔ προς την ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να συμψηφίζονται τα δύο εμπάργκο. Πρόκειται για δύο διαφορετικά μεγέθη. Είναι άδικο, είναι άνισο ως προς την πραγματικότητα να κατηγορεί κάποιος τη Δημόσια Τηλεόραση για έλλειψη πολυφωνίας».

«Υπήρξε η συγκεκριμένη τοποθέτηση του δημοσιογράφου κ. Καψώχα. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει στο να αποκλείεται η παρουσία στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Δημόσια Τηλεόραση, για το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να εγκαλείται, είναι η πολυφωνία. Οι απόψεις του δημοσιογράφου δεσμεύουν τον ίδιο αλλά είναι και δικαίωμα του να διατυπώνει την όποια άποψη έχει για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Τέλος, ο Φώτης Κουβέλης, υπογράμμισε ότι «αυτό που συνέβη με τον ΣΚΑΙ και που εξακολουθεί να συμβαίνει είναι τελείως διαφορετικό ως προς την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα των όσων καταγράφονται ως και στοιχεία που οδήγησαν την κυβέρνηση στο να μην θέλει να πηγαίνουν τα στελέχη της στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό. Υποστηρίζω σταθερά ότι την έννοια της αντικειμενικότητας θα ήταν προτιμότερο να την αντικαταστήσουμε με την έννοια της πολυφωνίας. Το δικαίωμα του καθενός να λέει την άποψή του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL