Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ράνια Σβίγκου: Ο Κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες των στελεχών του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ράνια Σβίγκου: Ο Κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες των στελεχών του

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες των στελεχών του», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "24/7", λέγοντας πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αποδοκιμάσει αήθεις επιθέσεις στελεχών του εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

«Εκλογές έχει ζητήσει εκατοντάδες φορές από τον Νοέμβρη του 2016 που έχει γίνει αρχηγός της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης, αλλά εκτός από τη συνεχή του επίκληση στο ζήτημα των εκλογών, βλέπουμε και μια σειρά στελεχών της Ν.Δ., είτε τον κ. Οικονόμου, είτε λίγες μέρες πριν τον κ. Γεωργιάδη να επιδίδονται σε αήθεις επιθέσεις απέναντι στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, πράγμα το οποίο, εμένα τουλάχιστον, μου δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω απ΄ αυτές τις χυδαιότητες, σε καμία περίπτωση δεν τις έχει καταδικάσει. Αυτή είναι μια στρατηγική την οποία έχει επιλέξει η Ν.Δ., δεν πρόκειται απλώς για παρεκτροπή ορισμένων στελεχών της ΝΔ», τόνισε η κ. Σβίγκου.

Αναφερόμενη στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, είπε ότι έκανε μια «ατυχέστατη» δήλωση, στην ένταση της στιγμής, όπως δήλωσε και η ίδια, και στη συνέχεια την ανακάλεσε κι αυτό είναι προς τιμήν της.

Ταυτόχρονα, όμως, έκανε λόγο για «υποκρισία τόσο μερίδας των ΜΜΕ όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εξοργίζονται από τη συγκεκριμένη δήλωση της Ε. Αυλωνίτου, αλλά αγνοούν παντελώς τις απειλές Οικονόμου για κλωτσιές, τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη που πριν λίγες μέρες μιλούσε για ρουσφέτι του Τσίπρα στον Κουφοντίνα για την μεταγωγή του τελευταίου».

«Πρόκειται για τεράστια υποκρισία και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ούτε για τους τύπους δεν έχει καταδικάσει αυτές τις άθλιες δηλώσεις» ανέφερε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Βλέπουμε χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, δολοφονίες χαρακτήρων, βλέπουμε ψευδείς ειδήσεις από διάφορα ΜΜΕ. Κι αυτό που ουσιαστικά κρύβεται πίσω απ΄ αυτές τις επιθέσεις είναι η τεράστια επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να έρθει στην εξουσία. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω απ΄ αυτό. Υπάρχουν συγκεκριμένα μιντιακά συμφέροντα, τα οποία τα έχουμε δει από την πρώτη στιγμή της εκλογής του κ. Μητσοτάκη, το πώς έχουν αντιμετωπίσει την κυβέρνηση. Δεν μιλάμε για μια σκληρή δημοσιογραφική κριτική, η οποία έχει να κάνει με την έρευνα, η οποία έχει να κάνει με τη διατύπωση άποψης, που συμβάλλουν στο να προχωράνε οι δημοκρατίες, να προχωρά η πολιτική αντιπαράθεση. Έχουμε να κάνουμε με fake news, έχουμε να κάνουμε με συκοφαντίες και με μια απίστευτη εκστρατεία προπαγάνδας εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Σβίγκου χαρακτήρισε "θετικό" τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε χθες η Ν.Δ τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας. «Είναι καιρός να συστρατευτούμε όλοι με ειλικρίνεια στην αναγκαιότητα να μπει ένα τέλος στην οικιστική αυθαιρεσία αλλά και να αναβαθμιστεί ουσιαστικά η προστασία της χώρας μας από τις (φυσικές) καταστροφές. Θα ήθελα να συνεχιστεί αυτή η τακτική από τη Ν.Δ. Δεν είμαι όμως και ιδιαίτερα αισιόδοξη, γιατί την ίδια στιγμή που η Ν.Δ. κεντρικά στηρίζει αυτές τις προσπάθειες του πρωθυπουργού, ζητάει μετ' επιτάσεως την προκήρυξη εκλογών μετά απ' αυτή την καταστροφή, μάλιστα για τις 20 Αυγούστου», υπογράμμισε.

Τόνισε πως «η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθούν από το πώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτής της καταστροφής, από την ταχύτητα και την τόλμη με την οποία θα προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές και δεν θα κριθούν από το αν θα συμμετάσχουν ή όχι σ΄ αυτή την μαύρη εκστρατεία επικοινωνίας που έχει εξαπολύσει η Ν.Δ».

Είπε, επίσης, ότι είναι πολύ σημαντική είδηση το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 2011 η ανεργία στη χώρα μας έπεσε κάτω από το 20%. «Αυτή είναι μια πάρα πολύ σημαντική είδηση, που δείχνει ότι η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα. Και βέβαια πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να πολλαπλασιαστούν αυτές οι θετικές ειδήσεις. Στην επόμενη περίοδο, μετά τις 20 Αυγούστου, θα επουλωθούν οι πληγές της κοινωνίας από τα μνημονιακά χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης και των μισθωτών και των συνταξιούχων», σημείωσε η κ. Σβίγκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL