Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
"Γαλάζιες" σπαζοκεφαλιές στην πρώην Β' Αθηνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζιες" σπαζοκεφαλιές στην πρώην Β' Αθηνών

Σε "γρίφο" εξελίσσεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. μετά τη θετική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ρύθμιση για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών. Ο νέος εκλογικός χάρτης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής μετατρέπεται σε πεδίο εκδήλωσης τριβών μεταξύ των στελεχών που έχουν απήχηση στη Β' Αθηνών. Προβληματισμό στα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος προκαλεί και η πρόθεση "γαλάζιων" δημάρχων να ενταχθούν στις λίστες του κόμματος με στόχο να αξιοποιήσουν τα ερείσματά τους στις τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με τη γενική εικόνα που υπάρχει στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ., στον Βόρειο και Νότιο Τομέα που προκύπτουν από το "σπάσιμο" της Β' Αθηνών διαπιστώνεται συνωστισμός επίδοξων υποψηφίων. Αντίθετα, στον Δυτικό Τομέα υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα. Τις δυνάμεις του στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας φιλοδοξεί να δοκιμάσει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με βουλευτές της Β' Αθηνών ώστε να μάθει τις επιθυμίες τους αναφορικά με την υποψηφιότητά τους. Την τελική επιλογή θα κάνει στο τέλος ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Στη μάχη του "σταυρού" ο Μεϊμαράκης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επιθυμούσε να δώσει τη μάχη του σταυρού σε κάποια από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες που θα προκύψουν από την κατάτμηση της Β' Αθηνών. Πηγές της Ν.Δ. τονίζουν ότι "η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την προεδρία της επιτροπής συνεδρίου στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν συνδέεται με σενάρια περί τοποθέτησης του πρώην προέδρου της Ν.Δ. στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας".

Διαδικτυακό δημοψήφισμα από τον Γεωργιάδη

Οι αντιπρόεδροι της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στον Βόρειο Τομέα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενδεχομένως για να ασκήσει πίεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησε τη... βοήθεια του κοινού. "Μετά την απόφαση της Βουλής να προχωρήσουμε στην κατάτμηση της Β' Αθηνών, πρέπει να αποφασίσω σε ποια Περιφέρεια θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Αγαπώ όλους μου τους φίλους, σε όλη την Περιφέρειά μου, αλλά η δική σας γνώμη ποια είναι;" έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter καλώντας τους διαδικτυακούς του "φίλους" να πάρουν θέση...

Ο Κωστής Χατζηδάκης φέρεται να συμμερίζεται τις ανησυχίες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την ανάγκη διασφάλισης ισορροπίας στη στελέχωση των ψηφοδελτίων. Αν επαληθευτεί το σενάριο της καθόδου στον Νότιο Τομέα του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκη, τότε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. θα κατέλθει στον Βόρειο Τομέα ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητα... μπερδέματα των ψηφοφόρων. Μία τέτοια εξέλιξη ενδεχομένως να στείλει τον Άδωνι Γεωργιάδη σε άλλο ψηφοδέλτιο.

Ο Νίκος Δένδιας κρατά τα χαρτιά του κλειστά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτιμούσε να είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. φέρεται διατεθειμένος -έστω με βαριά καρδιά- να πει "ναι" σε μία υποψηφιότητα στον Νότιο Τομέα αν του υποβάλει σχετική πρόταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου το δίδυμο των αντιπροέδρων να μείνει στον Βορρά... Στον Βόρειο Τομέα αναμένεται να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Προβληματισμό στην ηγεσία του κόμματος προκαλεί και η επιθυμία να είναι υποψήφιες στα νότια οι Σοφία Βούλτεψη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Άννα Καραμανλή. Ήδη ασκούνται πιέσεις προς την Άννα Καραμανλή να επιλέξει τελικά τον Δυτικό Τομέα, ώστε μη βρίσκονται οι τρεις γυναίκες βουλευτές της Β' Αθηνών στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Ερώτημα παραμένει τι θα κάνει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο Υπόλοιπο Αττικής φαίνεται πως Μάκης Βορίδης και Γιώργος Βλάχος θα κατέβουν στον Ανατολικό Τομέα, ενώ ο Θανάσης Μπούρας στον Δυτικό.

Χρίσμα στον Πατούλη από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Έντονη αμηχανία εντός της Ν.Δ. αναμένεται να προκαλέσει πιθανή μονομαχία ανάμεσα στον Γιώργο Πατούλη και τον Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων. "Η αλήθεια είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι συζητάνε το όνομά μου για τον Δήμο Αθηναίων. Δεν σας κρύβω ότι είναι τιμή αυτό, το σκέφτομαι. Δεν μπορώ να πω ότι δεν το σκέφτομαι" τόνισε σε συνέντευξή του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Είχε προηγηθεί ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΕ στα Πετράλωνα στην οποία δήλωσε "παρών" στη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων αφήνοντας αιχμές κατά του Κώστα Μπακογιάννη. "Καλοδεχούμενοι στη μάχη είναι όλοι, αρκεί να παίζουν καθαρά. Στα ίσια κι όχι ύπουλα. Με βάση αρχές, αξίες και προγράμματα. Κι όχι στη βάση κληρονομικών δικαιωμάτων". Σε αυτό το φόντο, δεν περνά απαρατήρητο ότι ο Γιώργος Πατούλης έχει εξασφαλίσει πριν από πέντε μήνες το χρίσμα τού... Άδωνι Γεωργιάδη. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. στο πλαίσιο εκδήλωσης του πολιτικού του γραφείου τον περασμένο Φεβρουάριο -μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας για το "Μακεδονικό"- είχε απευθυνθεί προς τον κ. Πατούλη ως εξής: "Δήμαρχε και πρόεδρε της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη. Σε καμαρώσαμε χθες στο συλλαλητήριο. Θα μου επιτρέψεις να πω και κάτι όπως σε βλέπω. Χθες δεν εκπροσώπησε δυστυχώς την Αθήνα την ώρα που όλος ο λαός της ήταν στο Σύνταγμα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επέλεξε να λείπει. Την εκπροσώπησε όμως ο μελλοντικός δήμαρχος, ο Γιώργος Πατούλης. Μπράβο, Γιώργο"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL