Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Π. Πολάκης: Έρχεται δεύτερο πόρισμα για 70 ακόμη προσλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Πολάκης: Έρχεται δεύτερο πόρισμα για 70 ακόμη προσλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ

Και πριν τον κ. Γεωργιάδη είχαν κάνει την ίδια δουλειά προκάτοχοί του, θα βγει και δεύτερο πόρισμα που θα αφορά περίπου 70 άτομα, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Μιλάνε για μίσος, gulag, πολιτικές διώξεις αυτοί που είχαν το ΚΕΕΛΠΝΟ σαν περιβόλι του μπαμπά τους για να βάζουν χρήματα στην τσέπη, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν είναι οι μόνες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται.

«Ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποιούσε τον μηχανισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ που λειτουργούσε ως γραφείο πελατειακών σχέσεων, πέραν του χαρακτήρα off-shore που είχε πάρει όλο αυτόν τον καιρό. Διόρισε 24 άτομα στο γραφείο του ως συνεργάτες, ενώ φαίνονταν ότι δούλευαν σε δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ για να προσφέρουν υπηρεσίες σε ασθενείς», είπε ο Π. Πολάκης μιλώντας "Στο Κόκκινο 105,5". Μάλιστα, αποκάλυψε ότι «το μαγαζί εκεί ήταν παλιότερο, θα βγει και δεύτερο πόρισμα για περίπου 70 άτομα ακόμη. Και πριν τον κ. Γεωργιάδη είχαν κάνει την ίδια δουλειά άλλοι προκάτοχοι».

Επανερχόμενος στην τελευταία περίοδο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι «είχαν στήσει ένα μαγαζί που, λέγοντας "θα προσλάβουμε κόσμο να πάει στις δομές να προσφέρει" σε οροθετικούς, πάσχοντες από HIV, λοιμώξεις κτλ., πρακτικά τους είχε συνεργάτες στο γραφείο του, την γυναίκα του διευθυντή του γραφείου του, την εκπρόσωπο Τύπου του γραφείου του, την αδερφή συνεταίρου του και συγγενείς. Όλα αυτά, αποδείχθηκαν με τον πιο μη αμφισβητήσιμο τρόπο».

Αποδείχθηκε επίσης «όλη η ιστορία που έστησαν τα υπόλοιπα "παιδάκια", ο Πουλής, η Θεοφιλάτου, η Πολύζου, που προσπάθησαν και πλαστογράφησαν έγγραφα -όχι μία φορά αλλά πολλές- προκειμένου να καλύψουν αυτούς τους διορισμούς. Έλεγαν ότι έγιναν με χορηγίες ενώ αποδείχθηκε ότι ήταν με δημόσιο χρήμα, όπως προέκυψε από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανέκτησε τα αρχεία από τους server»,.

«Φαντάζεστε να διόριζα εγώ 23 άτομα και να τα έπαιρνα στο γραφείο μου, τι θα γινόταν;», αναρωτήθηκε ο ίδιος. «Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να πουν ότι εκδικούμαστε, μιλούν για gulag κτλ. Απλά, τους έχει πιάσει πανικός. έχουν τρομοκραθεί, γιατί αυτή είναι η πρώτη και μικρότερη υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος από αυτές που έρχονται».
Ο κ. Πολάκης συνέχισε λέγοντας ότι «οι συγκεκριμένοι άνθρωποι (σ.τ.σ. που αποπέμφθηκαν) εμπόδιζαν το έργο των Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης. Ο κ. Πουλής είναι και πρόεδρος του σωματείου και η κ. Θεοφιλάτου είναι σύζυγός του και προϊσταμένη του διοικητικού συντονισμού, ενώ η αδερφή της ήταν στο υπουργικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Πουλής ξέρουμε -είναι και τα επόμενα πορίσματα που θα βγουν- ότι εκεί που ήταν υπεύθυνος, στην δομή των οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, ανέθετε την συντήρηση του κτιρίου και την σίτιση των ασθενών στον ίδιο άνθρωπο, τον μπατζανάκη του, στην τεχνική εταιρεία, ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ του Γ. Δρόση, συζύγου της αδερφής της συζύγου του κ. Πουλή. Έδινε 150.000 ευρώ τον χρόνο για να συντηρεί το κτίριο, 12,5 ευρώ τη μερίδα τις φακές, τα μπιζέλια, το κοτόπουλο».
«Τολμάνε να μιλάνε για μίσος, gulag, πολιτικές διώξεις, αυτοί που χρησιμοποίησαν το ΚΕΕΛΠΝΟ σαν να ήταν περιβόλι του μπαμπά τους για να βάλουν στην τσέπη τους χρήματα. Και δεν είναι οι μόνες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται οι συγκεκριμένοι», όπως τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL