Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βολές Γ. Κατρούγκαλου κατά της Τουρκίας: Αδικαιολόγητη η κράτηση των δύο στρατιωτικών

Eurokinissi

«Αδικαιολόγητη, παράνομη, πολιτικά απαράδεκτη και εχθρική προς κάθε έννοια σχέσεων καλής γειτονίας» χαρακτήρισε την παράταση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία χωρίς απαγγελία...

«Αδικαιολόγητη, παράνομη, πολιτικά απαράδεκτη και εχθρική προς κάθε έννοια σχέσεων καλής γειτονίας» χαρακτήρισε την παράταση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία χωρίς απαγγελία κατηγορίας ο Γ. Κατρούγκαλος. Μιλώντας στη Βουλή για την τροποποίηση της Σύμβασης για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία είναι ότι η κράτηση των δύο αξιωματικών είναι αντίθετη στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τη δίκαιη δίκη.

Ο Γ. Κατρούγκαλος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές είχε προσπαθήσει να αξιοποιήσει αποφάσεις της Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων σχετικά με την προσβολή των κοινωνικών δικαιωμάτων που αναγνωρίζονται από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη από τα Μνημόνια. Ο Γ. Κατρούγκαλος σχολίασε ότι το ΔΝΤ «ουδόλως φάνηκε να ενδιαφέρεται για παρόμοια θέματα ευρωπαϊκής νομιμότητας», ενώ τόνισε ότι «μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, με τη διακριτική ευχέρεια που θα έχουμε, θα λάβουμε υπ’ όψιν και τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη σε ό,τι αφορά την επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο