Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Υιοθετεί την ακροδεξιά πρακτική / Προτροπή Μητσοτάκη στους “νεομακεδονομάχους”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υιοθετεί την ακροδεξιά πρακτική / Προτροπή Μητσοτάκη στους “νεομακεδονομάχους”

Τα αυτιά των "μακεδονομάχων" επέλεξε να χαϊδέψει και χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. Το νέο άνοιγμα του προέδρου της Ν.Δ. προς τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων συνδυάστηκε με προκαταβολική κάλυψη και προτροπή στην παρεμπόδιση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Επίσης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στην "καραμέλα" του τέταρτου Μνημονίου, παρά τις αντίθετες δηλώσεις κορυφαίων κοινοτικών αξιωματούχων.

Το δις εξαμαρτείν...

Λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνει τη διχαστική και μισαλλόδοξη ρητορική του. Κλείνοντας το μάτι προς ακροδεξιούς τραμπουκισμούς, τόνισε ότι θα "πρότεινε" στον Αλέξη Τσίπρα "να προκηρύξει τις εθνικές εκλογές πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έτσι θα βρει και ένα καλό άλλοθι να γλιτώσει τη επίσκεψή του στη βόρεια Ελλάδα". Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα είχε υιοθετήσει ανάλογους απειλητικούς τόνους: "Να δω πώς θα πάτε στη ΔΕΘ. Να δω πώς θα περπατήσετε στον δρόμο να εξηγήσετε στους Μακεδόνες τη συμφωνία την οποία υπογράψατε...".

"Ο ήλιος του καλοκαιριού δεν μπορεί, δυστυχώς, να κρύψει τις βαριές σκιές που έχουν απλώσει πάνω από κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. Η Ελλάδα βιώνει ήδη τα αρνητικά τετελεσμένα από τη Συμφωνία των Πρεσπών" πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Στον ίδιο τόνο συμπλήρωσε: "Πόσο παράλογο είναι να χαρακτηρίζονται ως ακροδεξιοί οι οκτώ στους δέκα Έλληνες που έχουν ευαισθησία για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και της 'μακεδονικής' γλώσσας".

Εμμονή με το... τέταρτο Μνημόνιο

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., επιχείρησε εκ νέου αμφισβητήσει το θετικό κλίμα που δημιουργείται ενόψη της εξόδου από το οικονομικό πρόγραμμα. "Ο δρόμος του τέταρτου Μνημονίου έως το 2022 και των δεσμεύσεων έως το 2060 και της αυστηρής επιτήρησης έχει χαραχθεί. Η κυβέρνηση αυτή έχει ψηφίσει -και μάλιστα δύο φορές- τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, καθώς και την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Το μελάνι των υπογραφών Τσίπρα και Τσακαλώτου δεν μπορούν να το θολώσουν ούτε οι κούφιες θριαμβολογίες περί 'καθαρής εξόδου' ούτε τα θολά μισόλογα περί δήθεν αναβολής των μέτρων για λίγο αργότερα".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερη... ευαισθησία για "τη γενιά των 360 ευρώ", παρά την άρνηση της Ν.Δ. να στηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. "Οι νέοι που ήλπιζαν σε πρώτο μισθό τα 751 ευρώ, πολλοί εισπράττουν, τώρα, από τον ΣΥΡΙΖΑ 360. Είναι η γενιά των 360 ευρώ - όταν δεν αναγκάζεται να βρει 'μαύρη' εργασία".

Μεϊμαράκης στο συνέδριο

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., επιδιώκοντας να συμβολίσει την ενότητα του κόμματος ανέθεσε την προεδρία του συνεδρίου της Ν.Δ. που θα γίνει στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στον προκάτοχό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν εκλογές» είπε χαρακτηριστικά...

Μαξίμου: Αντικοινωνικό πρόγραμμα

Οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Μαξίμου, που σκωπτικά προτείνει "στον κ. Μητσοτάκη, που ζήτησε εκλογές τον Αύγουστο, να μην εκτίθεται στον ήλιο, διότι αυτό εγκυμονεί κίνδυνο θερμοπληξίας". Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, δίνοντας έμφαση στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα του προέδρου της Ν.Δ., προσθέτει: "Επειδή όμως πριν τις εκλογές που θα χάσει στο τέλος της τετραετίας, θα μεσολαβήσουν η καθαρή έξοδος της Ελλάδας από τα Μνημόνια στα οποία η Ν.Δ. την καταδίκασε, η αύξηση του κατώτατου μισθού που αρνούνται μόνο η Ν.Δ. και ο ΣΕΒ, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ο κ. Μητσοτάκης καταψήφισε ως 'ιδεολογική εμμονή της Αριστεράς', η περαιτέρω ενίσχυση του Δημοσίου που θέλει μανιωδώς να διαλύσει και πολλά ακόμη που δεν συνάδουν με τα δωδεκάωρα, τις απολύσεις και τις περικοπές που ονειρεύεται, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να βαυκαλίζεται πως θα εφαρμόσει το αντικοινωνικό του πρόγραμμα από το 2023 και βλέπουμε...".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL