Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Ροή του Ποταμιού στη Ν.Δ. θέλει ο Γρ. Ψαριανός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ροή του Ποταμιού στη Ν.Δ. θέλει ο Γρ. Ψαριανός

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

Με το ένα πόδι εκτός Ποταμιού και με το βλέμμα διακηρυγμένα προς τη Ν.Δ. βρίσκεται ο Γρ. Ψαριανός, ο οποίος χθες μέσω Twitter ζήτησε συνεργασία του κόμματος με τη Ν.Δ. και κατηγόρησε τον Στ. Θεοδωράκη για σχέδιο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο μέρος της "καταγγελίας" του προς τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι "φλερτάρει" με τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χώρα από τη συχνότητα των "Παραπολιτικών". Το ζήτημα που εγείρει είναι η προοπτική ενδεχόμενης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι ο ίδιος θεωρεί μονόδρομο τη συμπόρευση με τη Ν.Δ., το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, του Αντ. Σαμαρά, του Άδ. Γεωργιάδη, του Μ. Βορίδη.

"Δεν μπορεί να εισηγείται στη ΜΕΣΥΑ αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής ζητώντας αυτόνομη πορεία του Ποταμιού και τώρα που επιχειρούμε επανεκκίνηση με διακηρυγμένο και ψηφισμένο συλλογικά στόχο την αυτόνομη εκλογική κάθοδο να υποδεικνύει συνεργασία προς συγκεκριμένη κατεύθυνση" σχολίασε στην "Α" η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού Λίνα Παπαδάκη. Επισημαίνεται ότι, λίγες μέρες μετά τη διάσπαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο Γρ. Ψαριανός δήλωνε: "Η θέση μου είναι ότι θα πρέπει να αναζητηθούν οι δυνατότητες προγραμματικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη πριν τις εκλογές".

Απάντηση Μαυρωτά: "Προοδευτικό Κέντρο"

Η ανάρτηση του Γρ. Ψαριανού πυροδότησε έναν εσωκομματικό διαδικτυακό διάλογο, ενδεικτικό της πολιτικής συζήτησης που διεξάγεται εδώ και μήνες στο Ποτάμι για τη φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και των φυγόκεντρων τάσεων. Επισημαίνεται ότι, εφόσον αποχωρήσει από το Ποτάμι, η Κ.Ο. μένει με πέντε βουλευτές και το "μπαλάκι" για τη διάλυση της ή όχι περνά στον Γ. Αμυρά, ο οποίος επίσης τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ. Η ευθεία βολή Ψαριανού προς τον Στ. Θεοδωράκη οδήγησε τον έτερο βουλευτή και εκ των στενών συνεργατών του Γ. Μαυρωτά να του απαντήσει, επιμένοντας στον προσδιορισμό του Ποταμιού στον χώρο του "προοδευτικού Κέντρου".

"Το Ποτάμι έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής. Ο κόσμος που το εγκατέλειψε έφυγε προς την κατεύθυνση που κοιτάζει και η συντριπτική πλειονότητα όσων έχουν απομείνει. Ενώ ο επικεφαλής και ένα μικρό τμήμα της ηγετικής ομάδας κοιτάζουν ή/και κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση" έγραψε στο Twitter ο Γρ. Ψαριανός. "Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν μόνο δύο κατευθύνσεις. Υπάρχει και η κατεύθυνση του προοδευτικού Κέντρου, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς, με βάση τις αρχές μας, όπως πολλάκις έχουμε συζητήσει. Εγώ εκεί κοιτάω" του απάντησε ο Γ. Μαυρωτάς. "Γιώργο μου, ας αφήσουμε τις σοφιστείες" επανήλθε ο Γρ. Ψαριανός, προσθέτοντας: "Το σχέδιο είναι 'προσέγγιση και διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ'. Αυτό το σχέδιο, αν το βλέπω καθαρά, εμένα δεν με περιλαμβάνει. Δεν συνεργάζομαι με αυτούς που κήρυξαν τον διχασμό και τώρα ζητούν συναίνεση. Με τους θαυμαστές του Μαδούρο". "Δεν βλέπω τέτοιο σχέδιο για το Ποτάμι και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους" ανταπάντησε ο Γ. Μαυρωτάς.

Χάνεις τον ύπνο σου για μια έδρα

Σε σκληρούς τόνους και με σαφείς κατηγορίες ότι ήδη αναζητεί βουλευτική θέση στη Ν.Δ. απάντησαν στον Γρ. Ψαριανό μέλη του Π.Σ. του Ποταμιού, επίσης μέσω Twitter. "Αν έχεις μοναδική σου έγνοια να εξασφαλίσεις την επόμενη βουλευτική σου έδρα δεξιά (ή αριστερά), τότε χάνεις τον ύπνο σου. Και στις 4.45 το ξημέρωμα τουιτάρεις τέρατα για να δικαιολογήσεις τις επιλογές σου. Εκτός αν είναι οι Ερινύες που δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς, Γρηγόρη" σχολίασε ο γραμματέας Οργανωτικού Γιώργος Γκαρής. "Στο βήμα της ΜΕΣΥΑ μόλις 17 μέρες πριν, επικρότησε την αυτόνομη πορεία για το Ποτάμι. Σήμερα αξημέρωτα παρέχει απλόχερα δεξιά διαπιστευτήρια κι εύλογα σκέφτεται κάποιος τι μεσολάβησε... Ας είχε τουλάχιστον θάρρος να προτείνει στα στελέχη από όλη την Ελλάδα να γείρουμε όλοι δεξιά".

"Ο Τσίπρας μεγάλωσε με τις εργολαβίες του Παττακού"

Σύμφωνα με τον ρ/σ Παραπολιτικά, στη συνέντευξή του ο Γρ. Ψαριανός "υπογράμμισε εκ νέου τη διαφοροποίησή του σε σχέση με τη γενική τάση ταύτισης του κόμματος με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα πολιτικά ζητήματα".

Στον αντίποδα..., επαναβεβαίωσε τη γενική τάση της δικής του ταύτισης με τις θέσεις της Ν.Δ. σχεδόν στο σύνολο των πολιτικών ζητημάτων και σίγουρα με τη "γραμμή" της για "λάσπη" κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού: "Ο Τσίπρας μεγάλωσε με τις εργολαβίες του Παττακού" είπε ο Γρ. Ψαριανός, χαρακτηρίζοντας τα ρεπορτάζ των "Παραπολιτικών" για την εταιρεία των αδελφών του πρωθυπουργού ως "εξαιρετικά διαφωτιστικά και καθόλου ‘κατά παραγγελία’ όπως είπε κάποιο κοριτσάκι της πρώτης φοράς ψεκασμένης Αριστεράς".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL