Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Έφη Αχτσιόγλου: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους (Video)

Τις προτεραιότητες που θέτει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέλυσε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1.

Όπως είπε, ο πρώτος πυλώνας είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, ήδη, οι ενεργές κλαδικές συμβάσεις αριθμούν σε 25, ενώ τόνισε ότι οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις θα αρχίσουν να επεκτείνονται και να υπερισχύουν των επιχειρησιακών. «Από την πλευρά του κράτους έχει κλείσει αυτό το ζήτημα και τώρα είναι στα χέρια των κοινωνικών εταίρων να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις, με τις οποίες μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν και να πετυχαίνουν καλύτερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας σε όλη την κλίμακα» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F785049931642903%2Fvideos%2F1112153835599176%2F&show_text=0&width=560

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο δεύτερος πυλώνας είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού. Ανέφερε δε ότι ο στόχος είναι να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων. «Στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού θα προχωρήσουμε και θα λάβουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα» διευκρίνισε.

Τέλος, είπε ότι ο τρίτος πυλώνας είναι η καταπολέμηση της παραβατικότητας και της επισφάλειας στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι ενισχύεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). «Ολοκληρώνουμε σε λίγο χρονικό διάστημα τη διαδικασία ενίσχυσης του ΣΕΠΕ με 200 άτομα προσωπικό μέσα από μετακινήσεις και νέες προσλήψεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι 200 θέσεις είχε καταργήσει η Νέα Δημοκρατία.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το υπουργείο προέβη και σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θωρακίζουν δικαιώματα που υπήρχαν ήδη, ενώ μπήκαν κανόνες και στις εργολαβίες.

Για το θέμα της ανεργίας, δήλωσε ότι η μείωση της ανεργίας είναι πραγματική. «Με τον ίδιο τρόπο που μετρούσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) την ανεργία, πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, με τον ίδιο τρόπο την μετράει και σήμερα» σχολίασε.

Επίσης, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, όταν ολοκληρωθεί η τετραετία. «Η κορυφαία δέσμευση που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία, όταν εξελέγη- ότι θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια -υλοποιείται και οργανώνει με πιο σαφή τρόπο την πολιτική για την αμέσως επόμενη ημέρα» υποστήριξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL