Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ολική μεταστροφή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε... πατριωτικό ΠΑΣΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολική μεταστροφή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε... πατριωτικό ΠΑΣΟΚ

Τη σκληρά αρνητική στάση που κράτησε και κρατά για τη συμφωνία των Πρεσπών θα θυμίσει η Φ. Γεννηματά την Τετάρτη στις Σέρρες. Η υποχώρηση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. από την αρχικά υποστηρικτική θέση που είχε, έχει αποδοθεί εν μέρει και στον υπολογισμό του πολιτικού κόστους που εκτιμήθηκε τελικά από τη Χαρ. Τρικούπη ότι θα έχει για το ΠΑΣΟΚ ένα "Ναι" στην επίλυση αυτού του εθνικού θέματος και μάλιστα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η "πατριωτική" στροφή του φορέα της "Κεντροαριστεράς" και της επικεφαλής του, που εκφράζεται ως άκρατος λαϊκισμός επί των εθνικών θεμάτων, εφαρμόζεται πλέον σε όλα τα σημαντικά ζητήματα. Αποκορύφωμα η δήλωση Γεννηματά μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο και τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ότι "για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας πήγε στο εξωτερικό, τα έδωσε όλα και δεν διασφάλισε τίποτα για τα συμφέροντα της χώρας". Αγνοώντας συνειδητά τις δυσκολίες της συζήτησης για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι πήγε απροετοίμαστος στη συνάντηση με τον Ρ.Τ. Ερντογάν και ότι αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα. Υπονοεί ότι ο πρωθυπουργός το λιγότερο που θα έπρεπε να είχε επιτύχει θα ήταν να εξέλθει της αίθουσας της συνάντησης μαζί με τους δύο Έλληνες και τον Ρ. Τ. Ερντογάν... να ζητάει συγγνώμη για την παρεξήγηση.

Τώρα, με την περιοδεία της στην Κεντρική Μακεδονία, η επικεφαλής του φορέα -που διασπάστηκε ακριβώς με αφορμή το "Μακεδονικό" και τη σταθερή θέση του Στ. Θεοδωράκη σε αυτό-, θα απευθυνθεί στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας ζητώντας τους την πολιτική "επιβράβευση" για την "πατριωτική" επιλογή της. Τη στροφή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε χαρακτηριστικά του λεγόμενου "πατριωτικού ΠΑΣΟΚ" έχει υπονοήσει η ίδια, επικεφαλής του, δηλώνοντας ότι "η πολιτική μας αναδεικνύει (σ.σ.: με αυτή τη σειρά) τον πατριωτικό χαρακτήρα, το κοινωνικό πρόσωπο και το αναπτυξιακό σχέδιο του κινήματός μας".

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. συνεχίζει ακάθεκτα να ποντάρει πολιτικά στο "Σκοπιανό", όπως έγινε σαφές με αφορμή και τις δηλώσεις της Φ. Γεννηματά με αφορμή τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Οι επανειλημμένες και ξεκάθερες δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πως η ΠΓΔΜ θα γίνει το 30ό μέλος της Συμμαχίας με το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" μόνο εάν και όταν ολοκληρώσει όλες τις εσωτερικές διαδικασίες που προβλέπονται από τη συμφωνία με την Αθήνα δεν πτόησαν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η Φ. Γεννηματά επανήλθε την επομένη για να επαναλάβει ότι "κινδυνεύουμε να βρεθούμε μπροστά σε τετελεσμένα σε σχέση με το ΝΑΤΟ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL