Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Αλ.Φλαμπουράρης: Σε σαφώς καλύτερη θέση οι άνθρωποι που επλήγησαν περισσότερο από τα μνημόνια μετά τις 20/8
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Φλαμπουράρης: Σε σαφώς καλύτερη θέση οι άνθρωποι που επλήγησαν περισσότερο από τα μνημόνια μετά τις 20/8

«Έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης που υπάρχει, αλλά μέσω αναδιανομών των πλεονασμάτων οι άνθρωποι και οι γενιές που επλήγησαν περισσότερο από τα μνημόνια θα βρεθούν σε σαφώς καλύτερη θέση» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης προσθέτοτνας ότι «την καλύτερη διανομή των πλεονασμάτων, θα τη διαπραγματευτούμε κυρίως με τους εαυτούς μας και στη συνέχεια με το ευρωπαϊκό σύστημα». 

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο ίδιος, πρόσθεσε ότι «στις 20 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια, ωστόσο έχουμε δεσμεύσεις που έρχονται από το παρελθόν και συνεχίζονται και στο μέλλον, τις οποίες θα πρέπει να υλοποιήσουμε».

Αναφερόμενος δε στην εξωτερική πολιτική επεσήμανε πως αυτή ασκείται πάντα από τον πρωθυπουργό σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό, ενώ σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών επισήμανε ότι αυτή θα περάσει από την Βουλή με περισσότερες από 151 ψήφους, ακόμη και χωρίς τη συνδρομή των ΑΝΕΛ, αφού ούτως ή άλλως «υπάρχουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν δηλώσει πως θα την υπερψηφίσουν».

Όσον αφορά στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «κινούμαστε πάντα βάσει των εθνικών μας συμφερόντων. Πριν προβούμε στις εν λόγω κινήσεις, είχαμε εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά περιθώρια. Ωστόσο, συνεχίζουμε να έχουμε δίαυλο επικοινωνίας και συζητήσεων με τη Ρωσία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL