Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες (Ζωντανή μετάδοση)

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

Αναμένεται το αποτέλεσμα του τετ α τετ, του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας - Θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου του Αλ. Τσίπρα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και μετά από, περίπου, 2 ώρες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες. Θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα του τετ α τετ, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, που ξεκίνησε στις 17.20 ώρα Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στον πρόεδρο της Τουρκίας το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, στους οποίους δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Η ανάγκη σεβασμού της αρχής του κράτους δικαίου καθώς και η άρνηση οποιουδήποτε συσχετισμού με τους οκτώ αιτούντες άσυλο στην χώρα μας θα αποτελέσουν τα κύρια θέματα που θα θέσει ο Αλ.Τσίπρας στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος αναμένεται να θέσει και την παραβατικότητα στο Αιγαίο, με στόχο να ληφθούν πρωτοβουλίες για την απομείωση της έντασης, η οποία, όπως τονίζουν στην Αθήνα, κλιμακώνεται, ιδίως όσον αφορά το θέμα των δύο στρατιωτικών.

Αναμένεται ακόμη να τεθεί η θετική ατζέντα και τα θέματα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως το μεταναστευτικό και η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ποιον κοροϊδεύουν;

Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σύρθηκαν εχθές στην υπερψήφιση της τροπολογίας που ανοίγει τον δρόμο για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το έκαναν επειδή ήξεραν ότι, αν καταψήφιζαν, θα είχαν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο