Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Γ. Βασιλειάδης: Δρομολογείται το νέο νομικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Βασιλειάδης: Δρομολογείται το νέο νομικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα

Ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΓΓΑ, με πρωτοβουλία της UEFA πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί , στην οποία έδωσαν το «παρών» εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ο Μαρκ Τίμερ, σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας των γηπέδων, ειδικοί της Ευρωπαϊκής Ομάδας για τα θέματα ασφάλειας των γηπέδων, παρατηρητές του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Αλέκος Χολέβας, ο Αθλητικός Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το προσεχές 10ήμερο.

Από την πλευρά της UEFA παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης με τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από την ελληνική πλευρά για τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου ασφάλειας των γηπέδων. Παράλληλα προτάθηκε από την UEFA, η παροχή τεχνικής βοήθειας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δωρεάν εκπαίδευση των αστυνομικών και των υπαλλήλων στις εταιρίες φύλαξης. Επιπλέον, η UEFA ανέλαβε την υποχρέωση να προγραμματίσει συνάντηση με εκπροσώπους ποδοσφαιρικών συλλόγων προκειμένου να τους ενημερώσει για τους ρόλους και τις αρμοδιότητές τους.

Ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την UEFA και το Συμβούλιο της Ευρώπης, ούτως ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα στιβαρό πλαίσιο για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους. Είναι κάτι σύνθετο, δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο σε ένα νομοθέτημα, θέλεις συνεργασία, θέλεις καλύτερες πρακτικές από όλη την Ευρώπη. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εδώ και έξι μήνες. Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στη βοήθεια της UEFA, η οποία θα φανεί και το επόμενο διάστημα και παρέχεται δωρεάν προς την ελληνική Πολιτεία κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τα πρώτα δείγματα και σε νομικό επίπεδο, αλλά και σε πρακτικό.

Έχουμε καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη και τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για αυτό και θα δημοσιοποιηθεί κιόλας. Βασίζεται και στις παραδοχές του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και τις δικές μας σχετικά με τα προβλήματα, αλλά και το πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε να τα λύνουμε. Ήδη γνωρίζετε ότι έχει δρομολογηθεί το νέο νομικό πλαίσιο για τις πράξεις βίας ένα κομμάτι των όλων παρεμβάσεων, αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL