Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Σκουρλέτης σε Γεωργιάδη: Υιοθετείτε έναν τυχοδιωκτικό εθνολαϊκισμό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκουρλέτης σε Γεωργιάδη: Υιοθετείτε έναν τυχοδιωκτικό εθνολαϊκισμό (Video)

Η ημερομηνία των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, η εισαγωγή του συστήματος της απλής αναλογικής για την κατανομή του συνόλου των εδρών των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων και η ψήφος των αποδήμων, εξακολουθούν να κρατούν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή όπου συζητείται το ν/σ "Κλεισθένης 1".

«Αλλού αυτές τις ευαισθησίες, κύριε Γεωργιάδη! Εσείς δεν πρέπει να το λέτε γιατί είστε εκείνος που έχετε βάλει το κόμμα σας σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με την Χρυσή Αυγή υιοθετώντας έναν τυχοδιωκτικό εθνολαϊκισμό! Άρα εσείς προσωπικά ευθύνεστε γι’αυτή τη μετατόπιση στο προφίλ και στην πολιτική της ΝΔ!», απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης στην κριτική του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη στην κυβέρνηση, ότι με την απλή αναλογική πολύ σύντομα θα δει τους συνδυασμούς της Χρυσής Αυγής και της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα δημοτικά συμβούλια.

Ημερομηνία των εκλογών

Ο Ά.Γεωργιάδης επιτέθηκε στον κ. Σκουρλέτη με αφορμή την τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Όλες τις προηγούμενες μέρες, και στην Επιτροπή και στο δημόσιο διάλογο, μας κατηγορούσατε γιατί μεταθέτουμε την ημερομηνία από το Μάιο στον Οκτώβριο. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πράγματι θεσπίζει αυτόν τον διαχωρισμό ο οποίος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές και έχει μια πολύ συγκεκριμένη λογική. Και μας λέγατε ‘αφού θα συμπέσουν με τις εθνικές ποιο το όφελος να τις αποσυνδέσετε από τις ευρωεκλογές;’ Άρα τώρα που για πολύ συγκεκριμένους λόγους που σχετίζονται με αυτή την υφέρπουσα διαρροή γύρω από τα θέματα της συνταγματικότητας, υιοθετούμε αυτό το οποίο μας ζητούσατε να κάνουμε, μας λέτε αυτά; Μα εσείς γιατί αλλάζετε την επιχειρηματολογία σας;», απάντησε ο Π.Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών συνέχισε λέγοντας «Μέχρι το 2000 όλα τα ψηφίσματα της ΚΕΔΕ ήταν ομόφωνα υπέρ της απλής αναλογικής. Τι επεδίωκε η ΚΕΔΕ; Τον αυτοχειριασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Όχι βέβαια!", απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Α. Γεωργιάδη: "Εσείς έχετε δείξει την απέχθεια στη δημοκρατική διαδικασία. Και όσον αφορά τις νέες δυνατότητες των άκρων, να εκφράζονται με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, εσείς δεν πρέπει να το λέτε που έχετε βάλει το κόμμα σας σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με την Χρυσή Αυγή υιοθετώντας έναν τυχοδιωκτικό εθνολαϊκισμό! Άρα εσείς προσωπικά ευθύνεστε γι΄αυτή τη μετατόπιση στο προφίλ και στην πολιτική της ΝΔ! Αλλού λοιπόν τέτοιες ευαισθησίες!». Έντονη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. ο οποίος κραύγαζε άλλη μια φορά για τις πλατείες των αγανακτισμένων.

Για την προοπτική της ψήφου των αποδήμων ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε:

"Για τον απόδημο ελληνισμό όσα λέτε είναι υποκριτικά. Είχατε πάρα πολλές ευκαιρίες ως προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν κάνατε τίποτα. Θεωρείτε ότι είναι ένα ευνοϊκό πεδίο για εσάς. Αλλά δεν ξέρω πόσο ευνοϊκό είναι αυτό το πεδίο. Διότι οι χιλιάδες των νέων ανθρώπων που έφυγαν, έφυγαν λόγω της δικής πολιτικής".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL