Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Ζαχαριάδης: Οι εθνικές εκλογές στην ώρα τους

«Οι εθνικές εκλογές στην ώρα τους, οι άλλες ορίζονται μαζί με τις ευρωεκλογές για να μην υπάρξουν νομικά κωλύματα»

Για τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, τη εθνολαϊκιστική στάση της ΝΔ και το κλίμα εκλογολογίας μίλησε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Αναφερόμενος στην τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη σεναριολογία για τετραπλές κάλπες, ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε «οι εθνικές εκλογές στην ώρα τους, οι άλλες ορίζονται μαζί με τις ευρωεκλογές για να μην υπάρξουν νομικά κωλύματα», προσθέτοντας χαρακτηριστικά «δεν βιάζεται κανένας».

Για την εθνολαϊκιστική στάση της ΝΔ και τις πανηγυρικές διαψεύσεις στη στρατηγική της από διεθνείς παράγοντες, ο ίδιος είπε ότι «η ΝΔ επιλέγει να χαιδέψει τα πιο ακραία και φοβικά αντανακλαστικά, παρακινώντας σε μια ένταση και πόλωση στο πλαίσιο ενός λαϊκισμού, αδιαφορώντας για τις δηλώσεις διεθνών παραγόντων».

«Όσο διαφωνούν οι διεθνείς παράγοντες με τη γραμμή της ΝΔ, τόσο χειρότερο για τους διεθνείς παράγοντες, σύμφωνα με τη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης», προσέθεσε.

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, για την οποία σημείωσε ότι «χρειάζεται απόλυτη αυστηρότητα με οριοθέτηση των σχέσεων και των θέσεων, με μια πίεση μεγάλη ώστε να λήξει η ιστορία με την κράτηση των δύο στρατιωτικών».

«Ο Τούρκος πρόεδρος πρέπει να σέβεται τα στοιχειώδη», όπως τόνισε, «δεν μπορεί να συνεχίζει τη στρατηγική του ανατολίτικου παζαριού».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο