Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Απάντηση Τσίπρα για τις συντάξεις: / Απάντηση Τσίπρα για τις συντάξεις: "Όλα στην ώρα τους..."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση Τσίπρα για τις συντάξεις: / Απάντηση Τσίπρα για τις συντάξεις: "Όλα στην ώρα τους..."

"Στην αστυνομική ταυτότητα αναγράφεται στα ελληνικά: 'Ελληνική ιθαγένεια'. Από κάτω αναγράφεται στα αγγλικά: 'Hellenic nationality'" επισήμανε ο πρωθυπουργός, υποδεικνύοντας στον Κ. Μητσοτάκη, που επανέλαβε το παραμύθι περί εκχώρησης της μακεδονικής εθνότητας, ότι "στην επίσημη ορολογία, ο όρος 'ιθαγένεια' ή 'υπηκοότητα' στην αγγλική αποδίδεται αντίστοιχα με τους όρους 'nationality' και 'citizenship'"

"Ακούγοντας τη ρητορική σας και τις επιθέσεις σας, το συμπέρασμα είναι ένα: Ότι επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων και τρέμετε την πιθανότητα αυτή να μην εφαρμοστεί" σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα της "Εφ.Συν." ότι ο Κ. Μητσοτάκης πήγε στο Βερολίνο να ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι θα περικοπούν οι συντάξεις, είπε: "Ντροπή σας, κ. Μητσοτάκη. Απέναντι στον ελληνικό λαό και στην παράταξή σας. Αντί να υπερασπίζεστε τα εθνικά συμφέροντα να υπερασπίζεστε τα στενά κομματικά σας συμφέροντα" υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ, που "απαιτούσε αχρείαστες δημοσιονομικά περικοπές", τα στελέχη της Ν.Δ. έλεγαν "βάστα, Σόιμπλε, Βάστα Γερούν και βάστα, ΔΝΤ". "Ήσασταν εσείς που, όταν οι περικοπές ήταν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, μας καλούσατε να κλείσουμε άρον - άρον την αξιολόγηση χωρίς τα αντίμετρα" πρόσθεσε και σημείωσε την ομολογία Χατζηδάκη ότι η περικοπή συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Ν.Δ.

"Τζάμπα μάγκα" αποκάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για την τροπολογία που κατέθεσε σχετικά με τις περικοπές συντάξεων χαρακτηρίζοντας την "τρυπολογία", καθώς "είναι μια τρύπα στο νερό", ενώ προσέθεσε ότι είναι "η επιτομή της γελοιότητας και του κυνισμού". "Μέχρι χθες θεωρούσατε δεδομένη την περικοπή. Λέγατε δημόσια ότι είναι δέσμευση της χώρας. Τώρα είδατε την τρύπα στην προπαγάνδα σας και σπεύσατε να τρυπώσετε μέσα" σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για "επαναστάτες της κακιάς ώρας". "Προσέξτε όμως μη θυμώσει και μαζί σας ο κ. Χατζιδάκης" συμπλήρωσε απευθυνόμενος ειρωνικά στον Κ. Μητσοτάκη, ενώ κατέληξε με νόημα: "Το πικρό ποτήρι αυτό θα το πιείτε σιγά - σιγά και μέχρι το τέλος. Όλα στην ώρα τους".

Η... φανερή "κρυφή" ατζέντα Μητσοτάκη

Επιπλέον, κατήγγειλε το σχέδιο "σοκ" για την κοινωνία που έχει σκοπό να εφαρμόσει ο Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να μειωθούν τα πλεονάσματα: Το δωδεκάωρο στον δρόμο του κ. Κουρτς, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το λοκ άουτ, την οριστική κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που επανέρχονται τον Σεπτέμβριο, την καθήλωση του κατώτατου μισθού, το κόψιμο δαπανών για Υγεία και Παιδεία, την διατήρηση του 1 προς 5 στο Δημόσιο αντί του 1 προς 1 που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση. "Ένα τρισχειρότερο Μνημόνιο ετοιμάζει για τον ελληνικό λαό. Και είναι ακριβώς γι' αυτό τον λόγο που η έξοδος από την επιτροπεία τον έχει αποσταθεροποιήσει. Διότι γνωρίζει καλά ότι αυτό το σχέδιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το άλλοθι του μνημονιακού καταναγκασμού" είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Στη λάθος πλευρά της Ιστορίας

"Δώσατε την ευκαιρία σε κάθε λογής εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες να βγουν από τις κρυψώνες τους στο προσκήνιο" επισήμανε σχετικά με τη στάση της Ν.Δ. στο "Μακεδονικό", κατηγορώντας τον αρχηγό της Ν.Δ. ότι συμπλέει απόλυτα με τον Γκρούεφσκι και τους εθνικιστές στην ΠΓΔΜ. "Παίρνετε οριστικό διαζύγιο με τον φιλελευθερισμό και την Κεντροδεξιά" σημείωσε, τονίζοντας ότι υιοθετεί τον λόγο και τις πρακτικές "μιας νέας εθνικοφροσύνης", προσφέροντας πολιτική κάλυψη στον φασισμό. "Ο Κ. Μητσοτάκης έγινε όψιμα μακεδονομάχος από ανάγκη, για να μην διασπάσουν τη Ν.Δ. οι πατριδοκάπηλοι που έχουν χτίσει τις πολιτικές καριέρες τους πάνω στο 'Μακεδονικό'" είπε ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε δε ότι στο προσφυγικό ο Κ. Μητσοτάκης έχει ταυτιστεί με τς απόψεις Όρμπαν και Κουρτς. "Με δυο λόγια, έχετε επιλέξει στρατόπεδο στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου. Μόνο που είστε με λάθος μεριά της Ιστορίας" σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL