Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Ευ.Τσακαλώτος: Ο Κ.Μητσοτάκης δεν ανέφερε ούτε μία φορά τη λέξη «χρέος» (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευ.Τσακαλώτος: Ο Κ.Μητσοτάκης δεν ανέφερε ούτε μία φορά τη λέξη «χρέος» (Video)

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «δεν ανέφερε ούτε μια φορά την λέξη «χρέος» στην ομιλία του, παρά τις πολλαπλές αναφορές του σε «ψεύτες» κι «αναξιόπιστους», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος. Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, ο Ευ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι από το 2017 είχε θέσει ως κριτήρια επιτυχίας για την συμφωνία για το χρέος την στήριξη από τους οικονομικούς αναλυτές του εξωτερικού, αλλά και το αν δημιουργεί «καθαρό διάδρομο» για τους επενδυτές.https://www.youtube.com/embed/J0Ffj92eV9U

Ο Ευ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι οι Financial Times που δεν είχαν εκφραστεί θετικά για το PSI, τώρα μιλούν για «ελπίδα μετά από χρόνια λιτότητας». Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι όλοι αποδέχονται τον «καθαρό διάδρομο» για τους επενδυτές, εκτός από … την επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. Φ. Γεννηματά.

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι ήταν «κόστος» ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πάρει τον λεγόμενο «Γαλλικό μηχανισμό», τόνισε όμως ότι πήρε μια υπόσχεση «διαφορετική από το 2012», δηλαδή ότι το 2032 η επανεξέταση του χρέους θα γίνει με επιστημονικό τρόπο.

Σχετικά με το «Μακεδονικό», ο Ευ. Τσακαλώτος επισήμανε την σημασία της συνανάπτυξης των Βαλκανίων. Παράλληλα, ο Ευ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να είναι «μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης» παίρνοντας θέση και πιέζοντας για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, οι εγγυήσεις των καταθέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Ευ. Τσακαλώτος κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης να μην φοβούνται, αλλά να πάνε στις περιφέρειές τους, να εξηγήσουν στους πολίτες τι διακυβεύεται και να τονίσουν ότι «μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL