Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Γ.Δραγασάκης για έξοδο από τα Μνημόνια: Ιστορική σημασία, αρκεί να την αξιοποιήσουμε σωστά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Δραγασάκης για έξοδο από τα Μνημόνια: Ιστορική σημασία, αρκεί να την αξιοποιήσουμε σωστά (Video)

Η συμφωνία για την έξοδο από τα Μνημόνια και το χρέος «έχει ιστορική σημασία, αρκεί να την αξιοποιήσουμε σωστά» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι υπουργός Οικονομίας Γ. Δραγασάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η έξοδος αυτή είναι ασφαλής, καθώς η χώρα μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της μέχρι το 2022 οι οποίες ανέρχονται στα 58 δισ. ευρώ. Ο Γ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αξιοποιηθούν τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις αγορές για επαναγορά ακριβού χρέους, αλλά και για μόνιμα μέτρα ανακούφισης.https://www.youtube.com/embed/qytDS8K_3G0

Ο Γ. Δραγασάκης τόνισε ότι η έξοδος από τα Μνημόνια είναι «κοινό αγαθό» κι απέδωσε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη «μιζεραμπιλισμό» με αφορμή την επιμονή στον χαρακτηρισμό του 3ου Μνημονίου ως «αχρείαστου». «Είχε τελειώσει το δεύτερο Μνημόνιο;» αναρωτήθηκε δηκτικά ο Γ. Δραγασάκης και θύμισε την «παγίδα» που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε στήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως ήταν «παγίδα για την χώρα», δηλαδή τον συνδυασμό τεράστιων υποχρεώσεων χωρίς δανειακή σύμβαση και ταμειακά διαθέσιμα.

Μάλιστα, ο Γ. Δραγασάκης κατέθεσε και την σχετική έκθεση του ΓΛΚ που δείχνει ότι όταν ανέλαβε η κυβέρνηση τον Γενάρη του 2015 τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν - 425 εκατ. ευρώ, κάτι που σήμαινε ότι «δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις χωρίς την συμφωνία της 20ης Φλεβάρη». Ο Γ. Δραγασάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να απαντήσει στις «προκλήσεις του μέλλοντος» για μια οικονομία της γνώσης κι όχι για μια χώρα χαμηλού κόστους.

«Κλείνουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος»

Παράλληλα, ο Γ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί επίσης να κλείσει κι «εκκρεμότητες του παρελθόντος», όπως στην περίπτωση του Μακεδονικού και των σχέσεων με την Αλβανία. Ο Γ. Δραγασάκης επισήμανε την σημασία της συμφωνίας των Πρεσπών για την ανάπτυξη της Β. Ελλάδας και το άνοιγμα στα Βαλκάνια. Ο Γ. Δραγασάκης προειδοποίησε τις δυνάμεις που «ψαρεύουν σε θολά νερά» ότι εκεί «μόνο μαύρα φίδια υπάρχουν» και θύμισε ότι η Ιστορία της Κύπρου και της Μ. Ασίας έχει δείξει ότι «η καπήλευση των εθνικών συμφερόντων οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL