Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Γ. Κατρούγκαλος, Γ. Στέφος ζήτησαν άρση ασυλίας για μη πολιτικές υποθέσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος, Γ. Στέφος ζήτησαν άρση ασυλίας για μη πολιτικές υποθέσεις

Την άρση της ασυλίας τους για μη πολιτικές υποθέσεις ζήτησαν από την Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος. Θετική στο αίτημα ήταν η στάση της Ολομέλειας, η οποία παράλληλα απέρριψε την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου (για πολιτική υπόθεση) και του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο Γ. Κατρούγκαλος ζήτησε να αρθεί η ασυλία του για υπόθεση που αφορά τη διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στο οποίο ήταν καθηγητής. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι δεν έχουν ασκηθεί διώξεις και "δεν υφίσταται η παραμικρή σκιά ποινικής ή άλλης ευθύνης", αλλά θέλει με τη στάση του να στείλει μήνυμα για "το απαράδεκτο καθεστώς ασυλίας των πολιτικών" εν όψει και της αναθεώρησης του συντάγματος. Η άρση ασυλίας εγκρίθηκε με 174 υπέρ και 7 κατά.

Ο Γ. Στέφος εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα που έγινε τον Ιανουάριο του 2013 στα Ιωάννινα. Όπως είπε, ένα αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω του ενώ εκείνος οδηγούσε στο ρεύμα του. Ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου είχε υπερβολικά ποσοστά αλκοόλης και το πρωτόδικο δικαστήριο τον έκρινε αποκλειστικό υπεύθυνο του ατυχήματος. Η ασυλία του ήρθη με 175 υπέρ και 3 κατά.

Η υπόθεση του Α. Λοβέρδου αφορούσε τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων του υπουργείου Άμυνας για την ακυρωθείσα πώληση οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε τον λόγο και τελικά η ασυλία του καταψηφίστηκε με 171 κατά και 11 υπέρ.

Η δικογραφία για τον Β. Μεϊμαράκη αφορούσε το σκάνδαλο Καρούζου και ένδικα μέσα που κίνησε ο Ιωσήφ Λιβανός (τον οποίο "αξιοποιεί" σήμερα το συγκρότημα Μαρινάκη για καταγγελίες εναντίον συνεργατών του υπουργού Οικονομικών). Η άρση ασυλίας καταψηφίστηκε με 175 κατά έναντι 5 υπέρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL