Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
"Πήρες ένα ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το έκανες παράρτημα της Ν.Δ."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πήρες ένα ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το έκανες παράρτημα της Ν.Δ."

Σφοδρή συνολική πολιτική επίθεση εξαπέλυσε ο Γ. Ραγκούσης κατά της Φ. Γεννηματά κατηγορώντας τη ότι συνειδητά έχει μετατρέψει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε “παράρτημα” του Κυρ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς του να κατακτήσει την πρωθυπουργία.

Με αφορμή συνέντευξή του, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, διά του εκπροσώπου Τύπου, διαμήνυσε στον Γ. Ραγκούση ότι πλέον δεν λογίζεται στις τάξεις του φορέα, με τον πρώην υπουργό να πετάει το μπαλάκι της διαγραφής του στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ο Γ. Ραγκούσης ήδη από την κούρσα των εσωκομματικών εκλογών ζητούσε από τους συνυποψηφίους του την κατηγορηματική δέσμευση ότι ο νέος φορέας δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον παραδοσιακό αντίπαλο του χώρου, τη Ν.Δ. Οι παρεμβάσεις του υπέρ προοδευτικών συνεργασιών πύκνωσαν τους τελευταίους μήνες με αποκορύφωμα εκδήλωση που είχε πραγματοποιήσει, προκαλώντας έκτοτε την μήνιν της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτών της ΔΗ.ΣΥ. συλλέγοντας κατηγορίες περί “πεμπτοφαλαγγίτη” και “δούρειου ίππου”. Η σκληρή κριτική του αναζωπυρώθηκε με αφορμή τον χειρισμό της προέδρου στο “Μακεδονικό”.

Η Χαρ. Τρικούπη δεν έδωσε απαντήσεις σε κανένα από τα πολιτικά θέματα που έθεσε ο Γ. Ραγκούσης και, αντίθετα, επιχειρεί να απαξιώσει τις κατηγορίες του διοχετεύοντας το επιχείρημα ότι το κάνει γιατί “φλερτάρει” με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται ακριβώς για την ίδια τακτική υποβάθμισης της κριτικής που δέχτηκε και από το Ποτάμι, προκειμένου να μην χρειαστεί να απαντήσει με πολιτικά επιχειρήματα που θα διέψευδαν τους ισχυρισμούς των κατηγόρων της.

Ανακοίνωση “διαγραφής”

Χθες με τηλεοπτική συνέντευξή του (ΣΚΑΪ) ο Γ. Ραγκούσης άσκησε εκ νέου δριμεία κριτική στη Φ. Γεννηματά ότι ακολουθεί την πολιτική του Κυρ. Μητσοτάκη. Είπε ότι δεν υπάρχει πιο αντιδημοκρατική και σοκαριστική επιλογή από το να διορίζει Πολιτικό Συμβούλιο και στην πρώτη διαφωνία που συνάντησε από τα υπόλοιπα μέλη (5 προς 1 κατά στο ονοματολογικό) να το καταργεί και να το μετατρέπει σε “συμβουλευτικό” όργανο.

Απέδωσε όλη την ευθύνη στη Φ. Γεννηματά για την αποχώρηση του Ποταμιού απ’ το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τη σημερινή κατάσταση. Στο ερώτημα αν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε “πώς να με δείτε στον ΣΥΡΙΖΑ;” και δήλωσε ότι ο ίδιος παραμένει μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ότι μέλημά του είναι η επαναπροσέγγιση της βάσης της “συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης”, μεγάλο κομμάτι της οποίας έχει και εκπροσωπεί σήμερα ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ"!

Κόβοντας οριστικά τις σχέσεις με τον Γ. Ραγκούση, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Π. Χρηστίδης εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας: “Εδώ και καιρό στο Κίνημα Αλλαγής δεν ασχολούμαστε με τον κ. Ραγκούση, όπως και εκείνος δεν ασχολείται με το Κίνημα Αλλαγής. Έχει κάνει την επιλογή του και συμπεριφέρεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ”.

Εμβόλιμα, όπως συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα, ήρθαν και σχόλια του Οδ. Κωνσταντινόπουλου στο γνώριμο “ειρωνικό” πνεύμα: “Με ρωτάτε γιατί δεν διαγράφουμε τον Γιάννη της Πάρου! Η απάντηση είναι ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να διαγράφουμε στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!”.

“Τώρα που στέρεψε το ποτάμι, το Μαξίμου έβγαλε στην πιάτσα τον Γιάννη της Πάρου! Για το μεροκάματο ρε γαμώτο! Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή... Εμείς συνεχίζουμε αυτόνομα και αυτοδύναμα, πριν και μετά τις εκλογές”.

Ο Γ. Ραγκούσης καταλόγισε “γκεμπελική μέθοδο” σε κάποιους, βουλευτές σήμερα, που τότε είχαν ρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου.

“Αγαπητή Φώφη...”

Ακολούθησε η δηκτική απάντηση του Γ. Ραγκούση: “Αγαπητή Φώφη, απαντώντας στην ανακοίνωσή σου θα ήθελα, σε παρακαλώ, να κατανοήσεις ότι δεν συμπεριφέρομαι ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝ.ΑΛΛ. -στο οποίο παραμένω- ο οποίος απλώς αρνούμαι να με καταστήσεις κι εμένα υπάλληλο του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και υπεργολάβο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη".

Ακολουθώντας τον Μητσοτάκη

Ο Γ. Ραγκούσης θα επανερχόταν αργότερα με πλήρη αποδόμηση των κινήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του. Σε συνέντευξή του στον Γ. Μελιγγώνη και το Kontra, σημείωσε ότι “οι πολιτικές που έχει υιοθετήσει η κ. Γεννηματά καθιστούν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ουσιαστικά ένα υπεργολαβικό μαγαζί των πολιτικών Μητσοτάκη στην προσπάθειά του να γίνει πρωθυπουργός”.

“Μια προσπάθεια που ευνοούν πολύ συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι”, είπε, μιλώντας για “δόλιο σχέδιο του κ. Μητσοτάκη δια μέσου των χρημάτων που διαθέτει ο κ. Μαρινάκης (σ.σ.: ως ιδιοκτήτης των "Νέων" και του "Βήματος"), να αλώσουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ.”.

“Η κ. Γεννηματά πήρε ένα ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το έχει κάνει παράρτημα της Ν.Δ.”, είπε, εξηγώντας συγκεκριμένα: “Είπε 'εκλογές' όταν είπε 'εκλογές' ο Μητσοτάκης. Είπε 'όχι' στο 'Μακεδονικό' όταν είπε 'όχι' ο Μητσοτάκης. Είπε 'όχι' στην απλή αναλογική όταν είπε 'όχι' ο Μητσοτάκης. Είπε 'σκευωρία' για τη Novartis όταν είπε 'σκευωρία' ο Μητσοτάκης”.

Σχολίασε ότι ένα μικρό κόμμα, μονοψήφιο, όταν βγαίνει να ζητά εκλογές το κάνει στην πραγματικότητα για να γίνει, βάσει των δημοσκοπήσεων, πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσει και την απόφασή της για το “Μακεδονικό” προσθέτοντας ότι “ιστορικά είναι προσβολή για την παράταξή μας η στάση αυτή”.

“Ώς εδώ και μη παρέκει”

“Εγώ προσωπικά της λέω: ώς εδώ και μη παρέκει, δεν έχει δικαίωμα να συνεχίζει αυτή την προσβολή προς τον χώρο”. Προανήγγειλε ότι, αν προσκληθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΠΕ (σ.σ.: όπως προσκλήθηκε και στην τελευταία, προσφάτως), προφανώς και θα παρευρεθεί και θα πάρει τον λόγο. “Αν δεν προσκληθώ, θα είναι εκείνη που έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει στη διαγραφή μου”.

Εκτός ΚΙΝ.ΑΛΛ. ο Λυκούδης

Μετά την αποχώρηση του Ποταμιού, η πολιτική κίνηση του Σπ. Λυκούδη ΜΕΤΑρρυθμιστές ανακοίνωσε ότι αποχωρούν και τα δικά της στελέχη από τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής εκφράζοντας πικρία για το ότι “αντιμετωπίσαμε εξαρχής από τον ηγετικό κύκλο έναν αρνητισμό απέναντί μας, απολύτως ανεξήγητο πολιτικά”. “Τα συμπλέγματα, οι μικρότητες και οι φοβίες του ενός ή του άλλου δυστυχώς κατίσχυσαν της πολιτικής” σημειώνει. Αναφέρει ότι “θα πορευτούμε με γνώμονα πάντα τις αρχές, τις αξίες και τους στόχους της σύγχρονης ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής Αριστεράς”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL