Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Πιερ Μοσκοβισί στον Αλ. Τσίπρα: / Πιερ Μοσκοβισί στον Αλ. Τσίπρα: "Τώρα η Ελλάδα είναι μια κανονική χώρα στην Ευρωζώνη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιερ Μοσκοβισί στον Αλ. Τσίπρα: / Πιερ Μοσκοβισί στον Αλ. Τσίπρα: "Τώρα η Ελλάδα είναι μια κανονική χώρα στην Ευρωζώνη"

"Με το ευρωπαϊκό εξάμηνο θα έχετε κανονικές διαδικασίες" τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος. Το πιο σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα είναι ότι από 'δώ και πέρα οι εκλεγμένες κυβερνήσεις θα έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία θα επιτυγχάνουν τους στόχους τους στο πλαίσιο των κοινών ευρωπαϊκών μας αποφάσεων" τόνισε ο πρωθυπουργός

"Δεν υπάρχει τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Δεν μπορεί να υπάρξει, δεν θα υπάρξει. Αυτό που θα υπάρξει θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό" τόνισε με σαφήνεια ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκαλώντας εκνευρισμό και αμηχανία στην αξιωματική αντιπολίτευση. "Πρόκειται για μια ιστορική αλλαγή" υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στην επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος και τόνισε ότι οι πολίτες θα αρχίσουν να αισθάνονται την αλλαγή μέρα με τη μέρα.

"Το πιο σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα είναι ότι από 'δώ και πέρα οι εκλεγμένες κυβερνήσεις θα έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία θα επιτυγχάνουν τους στόχους τους, στο πλαίσιο των κοινών ευρωπαϊκών μας αποφάσεων", σημείωσε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι "η 20ή Αυγούστου θα είναι μια μέρα γιορτής", επισημαίνοντας ωστόσο ότι "την επομένη θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να αγωνιζόμαστε".

"Τώρα η Ελλάδα είναι μια κανονική χώρα στην Ευρωζώνη" τόνισε απο την πλευρά του ο Π. Μοσκοβισί, που νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, με τον οποίο συζήτησε συγκεκριμένα τι θα σημαίνει η μεταμνημονιακή παρακολούθηση. "Με το ευρωπαϊκό εξάμηνο θα έχετε κανονικές διαδικασίες" είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως, όταν μια χώρα είναι σε παρακολούθηση, "το Eurogroup χρειάζεται μόνο πέντε λεπτά, χωρίς συζητήσεις, απλά για να διαπιστώσει ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις".

"Γυρίζουμε σελίδα"

"Γυρίζουμε σελίδα" τόνισε από την πλευρά του ο Π. Μοσκοβισί εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι Έλληνες θα δουν ότι πλέον δεν είναι το ίδιο πράγμα, ότι δεν είναι "κάτι μεταμφιεσμένο". "Η χώρα τώρα έχει τη στήριξη των εταίρων της για την ελάφρυνση των βαρών, για την επιστροφή της στις αγορές με επιτυχή αποτελέσματα" πρόσθεσε. Παράλληλα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι "ήταν δύσκολο, χρειαζόταν θάρρος και όραμα και το επιδείξατε", κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που "κέρδισε τον σεβασμό των συναδέλφων του στο Eurogroup". Είπε ότι είναι η αρχή για κάτι νέο, αλλά και μια επιτυχία για τον πρωθυπουργό, την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, για να σημειώσει: "Τώρα εναπόκειται σε εμάς να τους δείξουμε ότι υπάρχει μέλλον και πρέπει να σκεφτούμε αυτούς που υπέφεραν από την κρίση και πρέπει να βρούμε κοινωνικές λύσεις μαζί".

Ενδεικτικό του καλού κλίματος ανάμεσα στον Ευρωπαίο επίτροπο και τον πρωθυπουργό ήταν ο διάλογος που είχαν για την 20ή Αυγούστου και το "γιορτινό κλίμα". Ο Π. Μοσκοβισί ρώτησε τον Αλ. Τσίπρα αν θα έχει γραβάτα, με τον πρωθυπουργό να απαντά χαμογελώντας: "Αν μου δανείσετε μία, γιατί όχι;".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL