Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Με μολότοφ και μαχαίρια πήγαιναν οι ακροδεξιοί στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με μολότοφ και μαχαίρια πήγαιναν οι ακροδεξιοί στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη μια ομάδα ακροδεξιών, η οποία κινείτο από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια και η οποία είχε από μαχαίρια μέχρι κάνναβη, μέχρι βενζίνες και μπουκάλια για μολότοφ

"Οπλισμένοι" και "φτιαγμένοι" φαίνεται ότι πήγαιναν οι ακροδεξιοί από την Καβάλα για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Όμως συνελήφθησαν από την Αστυνομία και, όπως αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο λεωφορείο βρέθηκαν μαχαίρια, μπουκάλια για μολότοφ, βενζίνες, μέχρι και κάνναβη!

"Δεν πρέπει να υποτιμηθούν τα δημοκρατικά ανακλαστικά του ελληνικού λαού και δεν πρέπει να υποτιμηθεί και η αποφασιστικότητα αυτής της κυβέρνησης" υπογράμμισε ο Ν. Τόσκας και πρόσθεσε εμφατικά: "Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν θα πούμε ‘σφάξε με, αγάπη μου να αγιάσω’ και δεν θα αφήσουμε αυτά τα ζητήματα έτσι".

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη μια ομάδα ακροδεξιών, η οποία κινείτο από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια και η οποία είχε από μαχαίρια μέχρι κάνναβη, μέχρι βενζίνες και μπουκάλια για μολότοφ, και άλλα πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν (κουκούλες, κράνη κ.λπ.). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Στελέχη της Ν.Δ. "καλοβλέπουν την ακροδεξιά"

Ο Ν. Τόσκας επισήμανε "το κλίμα βίας και φόβου με άρωμα Ακροδεξιάς, που υπάρχει κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα" και σχολίασε ότι "η Ν.Δ. καταδικάζει τη βία κατά το δοκούν". Μάλιστα αναφέρθηκε στο άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη στο "Πρώτο Θέμα" που απειλεί με κρεμάλες τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Και απευθυνόμενος στη βουλευτή της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη ρώτησε: "Θέλετε εσείς να είστε ουρά της Ακροδεξιάς; Πάρα πολλά στελέχη, στα οποία κατατάσσω κι εσάς, φυσικά όχι. Αλλά υπάρχουν άλλοι στην παράταξη σας, οι οποίοι καλοβλέπουν την Ακροδεξιά. Νομίζετε ότι θα κερδίσετε από ένα κλίμα αποσταθεροποίησης; Δεν κερδίζει η δημοκρατία, δεν κερδίζει κανένας".

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ναι, αλλά ο Ρουβίκωνας...

"Ο υπουργός αναπτύσσει τη θεωρία του ενός άκρου, βλέπει παντού ακροδεξιούς, ακόμα και όταν ο Ρουβίκωνας δρα, για μια ακόμα φορά ανενόχλητος, καταρρίπτοντας ουσιαστικά τις θεωρίες συνωμοσίας που καλλιεργείτε συστηματικά" απάντησε η Όλγα Κεφαλογιάννη. "Οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες, οφείλουμε όλοι να δημιουργήσουμε ένα κλίμα που να κινείται μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια για το καλό του τόπου" τόνισε ο Ν. Τόσκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL