Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Ο Λάμπρος Σέμπος νέος διοικητής του ΕΦΚΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Λάμπρος Σέμπος νέος διοικητής του ΕΦΚΑ

Εγκρίθηκαν από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής οι νέοι διοικητές του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ τους οποίους πρότεινε το υπουργείο Εργασίας. Στόχος των νέων διοικήσεων είναι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος, ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται γρήγορα και χωρίς να απαιτείται η μετάβασή του στον ΕΦΚΑ, και ταυτόχρονα η καλλιέργεια ασφαλιστικής συνείδησης. Στον ΕΦΚΑ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο διορισμός του Λάμπρου Σέμπου (έως τώρα υποδιοκητή) και στο ΕΤΕΑΕΠ, επίσης κατά πλειοψηφία, ο Νίκος Μπρίκης που έχει γνώση των συστημάτων πληροφορικής.

Να μην περικοπούν συντάξεις

Οι βουλευτές της Ν.Δ. ρωτούσαν αν θα μειωθούν οι συντάξεις και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος σχολίασε εμφατικά: "Επιμένετε, σαν να θέλετε να γίνουν σώνει και καλά". "Πολιτικά και ηθικά, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε κινήσεις που να μην περικοπούν οι συντάξεις και βεβαίως και το αφορολόγητο. Δεν ξέρω αν αυτό το πράγμα θα γίνει και πότε. Επαναλαμβάνω ότι είναι ένα χρέος πολιτικό" είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Ο Τ. Πετρόπουλος τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις συντάξεις χηρείας. Ακόμη, προειδοποίησε για τη μείωση του πληθυσμού (άρα και των εργαζόμενων), λέγοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε. λόγω της μετανάστευσης από 8,6 εκατ. που προβλεπόταν για το 2060 έχουμε 8,3 εκατ. και το 2070 θα είμαστε στα 7,7 εκατ.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, Κωστής Χατζηδάκης και Γιάννης Τραγάκης ήγειραν ζήτημα για δικηγόρο που διορίσθηκε συνεργάτης του διοικητή του ΕΦΚΑ ενώ όφειλε 100.000 ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα. Ο Λ. Σέμπος είπε ότι παραιτήθηκε και από το 2017 υπέβαλε αίτηση διακανονισμού της οφειλής του. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρενέβη ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει πολιτικό θέμα: "Όλη η κοινωνία, από βουλευτές και υπουργούς μέχρι απλούς πολίτες και μικρές επιχειρήσεις, ανέμεναν αυτές τις ρυθμίσεις για να επιβιώσουν. Πρέπει να ποινικοποιηθούν όλοι όσοι χρωστάνε;" είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL