Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.3°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
15 °C
12.6°C18.2°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.3°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.8°C19.7°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.9°C16.3°C
0 BF 100%
Πυρά ΑΝ.ΕΛΛ. κατά Λαζαρίδη που δεν επιστρέφει την έδρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρά ΑΝ.ΕΛΛ. κατά Λαζαρίδη που δεν επιστρέφει την έδρα

Να εισβάλουν χωρίς επιτυχία στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Κ. Κατσίκη επιχείρησαν κουκουλοφόροι. Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα Ρουβίκωνας, αν και ο Κ. Κατσίκης το αμφισβήτησε. Πάντως, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Καμμένος ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για “προπαρασκευαστικές πράξεις κατά του πολιτεύματος”, αφήνοντας υπονοούμενα για σύνδεση του επεισοδίου με το σχέδιο εκφοβισμού των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛΛ. ώστε να αποψιλωθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Παράλληλα, ο Γ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιστρέψει στους ΑΝ.ΕΛΛ. την έδρα του εν μέσω πυρών από τα στελέχη του κόμματος.

Η ομάδα Ρουβίκωνας δικαιολόγησε την ενέργειά της επικαλούμενη τις ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις του Κ. Κατσίκη, αλλά και την παρότρυνσή του προς την αστυνομία να πυροβολήσει στο κεφάλι τα μέλη της οργάνωσης. Μιλώντας στη Βουλή, ο Κ. Κατσίκης έκανε λόγο για “τρομοκρατική ενέργεια” από “κακοποιά στοιχεία”, “για την ταυτότητα των οποίων προσωπικά προβληματίζομαι και την αμφισβητώ”, ενώ ζήτησε υπομονή ώστε “να δούμε αν πραγματικά αυτή η οργάνωση είχε τόσο καλά μάθει το μάθημά της από τα φροντιστήρια που είχαν παρακολουθήσει”.

"Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται"

Ο Π. Καμμένος επισήμανε μέσω Τwitter ότι “όποιος φοράει κουκούλα, όπου κι αν ανήκει, όταν εκφοβίζει εκλεγμένους συμμετέχει σε ως λέει και ο λαός μας 'ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται'. Καμία δε φορά και εισπράττει ...”, ενώ αναρωτήθηκε “τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος”. Ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θ. Τοσουνίδης σχολίασε ότι οι κουκουλοφόροι “στόχευαν στον εκφοβισμό και στο φίμωμα της φωνής των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛΛ. και επιδίωξαν να ποδηγετήσουν απροκάλυπτα τον τρόπο λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος”.

"Κρατάω την έδρα"

“Ο κόσμος που με στήριξε απαιτεί να μείνω στη θέση μου. Αυτή τη θέση μου την έδωσε ο λαός και δεν την παραδίδω σε κανένα” υποστήριξε ο Γ. Λαζαρίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιστρέψει τη βουλευτική του έδρα στους ΑΝ.ΕΛΛ. Στελέχη του κόμματος επιτέθηκαν στον ανεξάρτητο πια βουλευτή επισημαίνοντας την αλλαγή στάσης του μέσα σε λίγες μέρες και θυμίζοντας τόσο τις δεσμεύσεις του να παραμείνει στο κόμμα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, όσο και τις δημόσιες δηλώσεις του, ιδιαίτερα την εισήγησή του εναντίον της πρόσφατης πρότασης μομφής της Ν.Δ.

"Προχθές έδινε υποσχέσεις"

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τ. Κουίκ τόνισε μέσω Τwitter ότι “προχθές βράδυ έδινε υποσχέσεις και όρκους τιμής στον Π. Καμμένο και τον πρωθυπουργό και διαβεβαίωνε τρεις υπουργούς ότι παραμένει και δεν παραιτείται. Ακόμα έχω στο μυαλό μου λέξη-λέξη τη δική μας μεταμεσονύκτια συνομιλία. Ούτε γι’ αυτά δεν ντρέπεται; Και τα ευχαριστώ που μου έλεγε;”.

Ο Τ. Κουίκ έκανε και δεύτερο tweet, παραθέτοντας την ομιλία του Γ. Λαζαρίδη εναντίον της πρότασης μομφής της Ν.Δ. και παρατηρώντας ότι “η τεκμηρίωση στη Βουλή τού άλλα ορκίζομαι το βράδυ κι άλλα κάνω το πρωί ήταν εξαιρετική. Μέσα σε δύο λεπτά τα είπε όλα. Ποιος, ποια, ποιοι τον έπεισαν μετά να θέλει να γκρεμίσει τη κυβέρνηση υπέρ εκείνων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τα σκάνδαλά τους;”. Μάλιστα, ο Π. Καμμένος έκανε retweet και στα δύο tweets του Τ. Κουίκ.

Κ. Κατσίκης: Δεν γίνομαι πολιτικός προδότης

Ο Γ. Λαζαρίδης είχε δημόσια αντιπαράθεση με τον Κ. Κατσίκη στον ΑΝΤ1. Ο Κ. Κατσίκης αναφέρθηκε κι αυτός στις διαβεβαιώσεις για παραμονή στους ΑΝ.ΕΛΛ. που έδωσε ο Γ. Λαζαρίδης στον Π. Καμμένο παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλ. Κουντουρά και της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, ενώ ο Γ. Λαζαρίδης περιορίστηκε να πει ότι ο Κ. Κατσίκης δεν γνωρίζει τί ειπώθηκε στην επίμαχη συζήτηση. Από την μεριά του, ο Κ. Κατσίκης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τους ΑΝ.ΕΛΛ. και ότι δεν γίνεται "πολιτικός προδότης”

“Να αποδείξει με πράξεις ότι αυτά που επικαλέστηκε ως πολιτικές ανησυχίες ή ηθικά ανοιχτά διλήμματα είναι πράγματι έτσι. Κι αυτό μπορεί να το αποδείξει με έναν και μοναδικό τρόπο: επιστρέφοντας τη βουλευτική του έδρα στο κίνημα των ΑΝ.ΕΛΛ.” κάλεσε τον Γ. Λαζαρίδη ο Θ. Τοσουνίδης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θ. Παπαχριστόπουλος επισήμανε ότι “δεν συσχετίζω με τον Γ. Λαζαρίδη, δεν έχω στοιχεία να το κάνω. Ξέρω όμως πολύ καλά ότι κόπτονται κάποιοι να πέσει η κυβέρνηση πάση θυσία γιατί δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης μετά”.

Κόλλια - Τσαρουχά κατά συμφερόντων

“Με την πρόταση δυσπιστίας και τους εκβιασμούς, η αντιπολίτευση και τα συμφέροντα θέλουν να μας βγάλουν από την κυβέρνηση για να ανακόψουν τον αγώνα μας κατά της διαπλοκής και για να μην είμαστε εκεί όταν θα πρέπει να ειπωθεί το 'όχι'” τόνισε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μ. Κόλλια-Τσαρουχά.

Να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία κάλεσε τον Δ. Καμμένο ο Ν. Βούτσης

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης κάλεσε τον Δ. Καμμένο “να μη συνεχίσει να επιβαρύνει τη Βουλή με την απαίτηση να του γίνει μομφή”, ζητώντας του να παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής όπου εκλέχθηκε με υπόδειξη των ΑΝ.ΕΛΛ. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι αρχικά ο Δ. Καμμένος τον είχε ενημερώσει μέσω sms ότι προτίθεται “αυτονοήτως” να παραιτηθεί, αλλά στη συνέχεια άλλαξε στάση.

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι το ζήτημα της παραμονής του Δ. Καμμένου στην αντιπροεδρία είναι “διαδικαστικό” και “δεν πρόκειται να πολιτικοποιηθεί” ακόμα κι αν τα πράγματα φτάσουν στην “έσχατη λύση” της πρότασης μομφής. Ο Ν. Βούτσης αναρωτήθηκε “προς τι αυτή η πρόκληση;”, παρατηρώντας ότι “δεν ασκώ εκβιασμό, αλλά πίεση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL